9 Αυγ 2012

Πάτρα : μάθημα ανθρωπιάς από ένα Ομογενή - Έδωσε τα χρήματα για να πληρωθεί ο λογαριασμός της Πολύτεκνης οικογένειας που θα ‘μενε στο σκοτάδι.

 

Μάθημα ευαισθησίας και ανθρωπιάς έδωσε ένας ομογενείς ο οποίος μετά την αποκάλυψη του patrastimes.gr για την εννεαμελή οικογένεια με τα πέντε ανήλικα παιδιά που κινδύνευε να μείνει στο σκοτάδι λόγω χρέους στη ΔΕΗ κρατώντας την ανωνυμία του προσέφερε το ποσό των 800€ που ήταν άμεσα απαιτείτο προκειμένου η επιχείρηση να δεχθεί διακανονισμό.

Η πράξη του έλληνα μετανάστη αποκτά ξεχωριστή σημασία, από τη στιγμή που οι επτά από τους εννέα Αχαιούς βουλευτές, στους οποίους απευθύνθηκαν πολίτες για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση του ποσού, έλαμψαν δια της απουσίας και της σιωπής τους.

Σε ένα μοναδικό ξέσπασμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς ό Έλληνας της Ομογένειας σε επιστολή που έστειλε λίγο μετά την προσφορά του επισημαίνει τα εξής:


“Αγαπητέ κόσμε, αγαπητέ πλανήτη, αγαπητοί Έλληνες,

Είναι γνωστό ότι την σήμερον ημέρα, βρισκόμαστε σε έναν πρωτοφανή οικονομικό πόλεμο ενάντια σε μία χώρα, την Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες επέλεξαν λάθους εκπροσώπους, λάθος πρεσβευτές μιας ιδέας. Η ιδέα αυτή αντικατοπτρίζεται στον γενετικό κώδικα των απανταχού Ελλήνων, αλλά δυστυχώς, όπως πλέον δεν χρησιμοποιούνται τα αρχαία ελληνικά στην καθημερινή μας επικοινωνία, μεταφράστηκε λάθος. Να αλλάξουμε κάτι μόνοι μας, σε ένα χρονικό διάστημα μερικών ετών, είναι πλέον πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, γιατί απλά ένα σχέδιο και μια καταστροφή αλλάζει με κάθετες και ραγδαίες αλλαγές και όχι με μνημόνια που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των «αφεντικών» του προτεκτοράτου που ονομάζεται σήμερα Ελλάδα.
 
Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί πλούσιοι του ελληνικού έθνους, πιστεύετε ότι θα πάρετε μαζί σας τα χρήματα όταν σας καλέσει ο Υψιστος; Πιστεύω πως όχι.

Ετυχε προ δέκα ημερών να διαβάσω ένα άρθρο το οποίο μου κίνησε την περιέργεια. Μια 9μελής οικογένεια από την οποία έχει εκλείψει ο πατέρας ζει σε σπίτι 100 τ.μ., κινδυνεύει να χάσει την παροχή ρεύματος, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

Το χαράτσι έχει πληρωθεί και πληρώνεται ακόμα μέσω του λογαριασμού. Η ερώτηση που έθεσα παραπάνω ετέθη διότι γνωρίζω νέο-πλουτους που έστειλαν όλα τα λεφτά κάπου στο εξωτερικό, αλλά δεν σκέφτηκαν τον συμπολίτη που πεινάει.

Παίρνω λοιπόν σήμερα την πρωτοβουλία να πληρώσω με προσωπικά μου έξοδα τον λογαριασμό της ΔΕΗ της παραπάνω οικογένειας, όχι γιατί θέλω κάποιου είδους αναγνώριση (το γράμμα είναι ανώνυμο), αλλά επειδή πιστεύω ότι ήρθε η ώρα οι Ελληνες να ΕΝΩΘΟΥΝ να βοηθήσουμε οι έχοντες τους μη έχοντες έτσι ώστε μια ημέρα να έχουν όλοι τα απαραίτητα για να ζήσουν σαν άνθρωποι και όχι παραπεταμένοι στο περιθώριο και τα παγκάκια.

Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους «πλούσιους» Ελληνες να βοηθήσουν -όχι το κράτος, αλλά- τον συνάνθρωπό τους, που τη στιγμή αυτή ζει πολύ δύσκολα.

Η Ελλάς εντέλει θα ορθοποδήσει, θα ανορθώσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπει σε «καταστολή», γιατί αυτός ο «καρκίνος» θα χρειαστεί και «επέμβαση» και «χημειοθεραπεία» για να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά και οι «μεταστάσεις» τις οποίες παρατηρούμε τις τελευταίες δεκαετίες να εκλείψουν μια διά παντός.

Θα επανέλθουν οι πλούσιοι που έδιναν λεφτά για την προκοπή της Ελλάδος”.

«Α new form of capitalism shall arise from the ashes of the forthcoming economic collapse.
It shall be named Benian Capitalism"

Ενας πραγματικός Ελληνας
Α.Λ.Α
από το w.w.w. patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου