25 Ιουλ 2012

Στρατιωτική θητεία πολυτέκνων.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                                                                                                                                                  Αξιότιμο      
 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                  Κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο
 ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ 2                      Υπουργό Εθνικής Άμυνας
 ΤΗΛ.&FAX 24610 22821                                   Μεσογείων 227 – 231,
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.    34                                                      Τ.Κ. 15451 Πεντάγωνο

 ΘΕΜΑ: Στρατιωτική θητεία πολυτέκνων

Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ.

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:
Επειδή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακούγεται ότι πρόκειται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, σας γνωρίζουμε ότι:

1. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας υπηρετούσαν στο παρελθόν 12 και 6 μήνες (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που είχε η πολύτεκνη οικογένεια) και μάλιστα όταν η θητεία ήταν 28 μήνες για το ναυτικό, 26 για την αεροπορία και 24 για το πεζικό. Σήμερα όμως, που η θητεία  είναι  στους 9 μήνες, οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας των 9 μηνών (δηλ. τέκνα πολυτέκνων με 4 αδέλφια) υπηρετούν 8 μήνες, ενώ οι λοιποί εξακολουθούν να υπηρετούν 6 μήνες.

2. Είναι γνωστή  η ύπαρξη του  δημογραφικού προβλήματος που  συνεχώς οξύνεται, αλλά και της ανεργίας που μαστίζει περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες, αφού αυτές ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας,
  γι’ αυτό σας παρακαλούμε, όπως η θητεία των τέκνων πολυτέκνων παραμείνει ως έχει χωρίς καμία διαφοροποίηση .


Με τη βεβαιότητα, Κύριε Υπουργέ, ότι οι Πολύτεκνοι θα χαιρετήσουν με ικανοποίηση την απόφασή σας στο να κάνετε αποδεκτή την προτασή μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .


 Με εκτίμηση
Από τους συλλόγους πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου