26 Αυγ 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους κυβερνώντες του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

 Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους κυβερνώντες

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί μας,

για πολλοστή φορά απευθυνόμαστε σε κυβερνώντες πιστεύοντας οτι κάποτε θα μπορέσουμε να εισακουσθούμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας.και να τους υπενθυμήσουμε οτι μια προεκλογική περίοδος και μια μετεκλογική είναι ...πάρα πολύ κοντά......

στο προηγούμενο χαράτσι που  σοφίσθηκαν οι <<ειδικοί και φωστήρες>> του ΠΑΣΟΚ και με τους οποιους συνεργαζεσθε , δεν λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των παιδιών για τους πολύτεκνους καθώς επίσης το εισοδηματικό πλαφόν ηταν πολύ χαμηλό και γι αυτόν που είχε 4 παιδια και γι αυτον που είχε 12 παιδιά.........(30.000€!!!!)
τώρα που αναλάβατε εσείς και που προεκλογικά αντιδράσατε για το ανάλγητο του χαρακτήρα του χαρατσιού,βλέπουμε οτι ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και τηρείτε κι εσεις τα ιδια με τον προκατοχο σας ,το ΠΑΣΟΚ.το θεμα ειναι οτι το βαλατε σε 5 δοσεις;ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;
να δουμε θα επανορθώσετε θεσπίζοντας σωστά και δίκαια εισοδηματικά ορια για τους πολυτεκνους οσο αφορα το πετρελαιο θερμανσης;
ακουγεται επισης οτι απο το 2013 μπαινει φωτια στα τιμολογια της ΔΕΗ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ;ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ;

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ.
ΕΠΙΣΗ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ;

ΠΑΡΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Μηνύμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
για την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας 1η Νοεμβρίου 2009
  
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που εδώ και δεκαετίες, μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας. ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.
Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν.
Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη.
 
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Στήριξη Κ. Παπούλια στους Έλληνες πολύτεκνους

.......ακούγοντας κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασε την απορία «γιατί η Πολιτεία δεν καταλαβαίνει μερικά πολύ απλά πράγματα». Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει και ο ίδιος κατ' επανάληψη προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις.
 «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…»
.......
Πέραν όμως από την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, υπάρχει και μια άμεση προτεραιότητα: ότι η Κοινωνία πρέπει να αντέξει! Και για να αντέξει οφείλουμε να θεραπεύσουμε τις αδικίες που έγιναν:
Υπάρχει μία που η αποκατάστασή της δεν παίρνει αναβολή: Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων! Αυτών που έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ. Και που τώρα έχουν χάσει το ένα τέταρτο των πενιχρών εισοδημάτων τους. Αυτές θα τις αποκαταστήσουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Γιατί και δίκαιο είναι και το δικό τους εισόδημα το  ξοδεύουν στην αγορά!
Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας Προϋπολογισμό.

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ;ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΑΚΗ-ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΕΜΨΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ;

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΕ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ......ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου