16 Αυγ 2012

Και νέο έγγραφο ΑΣΠΕ προς το Υπουργείο Παιδείας, για τους αδιόριστους πολ. εκπαιδευτικούς...

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ. 178
Αθήνα, 13/8/2012
Αξιότιμο
Κύριο Κων/νο  Αρβανιτόπουλο 
Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
Ενταύθα
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
   σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας για θέματα πολυτέκνων και ειδικότερα αδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών,  με έκπληξη είδαμε:
   α. Την Εγκύκλιο – Πρόσκληση, υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών για Ένταξη και Κατάταξη σε Πίνακες Διορισμών 2012-13, που καλεί για ένταξη αδιόριστους εκπαιδευτικούς μόνο από 3 κατηγορίες  εκπαιδευτικών, τη στιγμή που περί τους 5000 εκπ/κούς συνταξιοδοτήθηκαν μόνο φέτος, από διάφορες ειδικότητες και θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές στη θέση των...
            και
   β.  Την απάντηση 88478/Δ1- 1/8/2012 του τμ. Α` της Γεν. Δ/νσης  Διοίκησης Προσωπικού - Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης του Υπουργείου, η οποία δυστυχώς είναι φωτοτυπία  παλαιοτέρων απαντήσεων της υπουργίας Διαμαντοπούλου προς την ΑΣΠΕ, με  το ίδιο αντιπολυτεκνικό μένος…  Χωρίς να  δίνει την παραμικρή αχτίδα φωτός και ελπίδας, στο θέμα της ανεργίας που βιώνουν δεκάδες  οικογένειες πολυτέκνων εκπαιδευτικών  την τελευταία διετία, που πίστεψαν σε θεσμοθετημένους  νόμους της Πολιτείας και έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, αλλά η κ. Διαμαντοπούλου την τελευταία στιγμή  τους κατήργησε τη διάταξη… ως να ήταν αυτοί οι υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης που περνάμε!
            
    Κύριε Υπουργέ,  παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε:
   1.               Να διορθωθεί η ανωτέρω, Εγκύκλιος – Πρόσκληση για ένταξη και κατάταξη στους Πίνακες διορισμών 2012-13, όλων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ΠΕ(αφού και καμία διάταξη του νόμου 3848/2010 δεν το απαγορεύει) και  να προγραμματισθεί  σε βάθος χρόνου (2-3 ετών) ο μόνιμος διορισμό των, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που περνάμε.
   2.               Να προσληφθούν όλοι  οι πολύτεκνοι  εκπαιδευτικοί  ως Αναπληρωτές φέτος, ανεξαρτήτως υπάρξεως  προϋπηρεσίας ή όχι,  όπως εφαρμοζόταν το σχετικό άρθρο του νόμου μέχρι το 2009 και να μην επαναληφθούν φαινόμενα της τελευταίας διετίας… να προσλαμβάνονται Αναπληρωτές από άλλες ειδικές κατηγορίες πλην πολυτέκνων!!!  
        Υπενθυμίζουμε, ότι έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί σας, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον πολυτεκνικό κόσμο που βρίσκεται σε αναβρασμό  και αναστάτωση την τελευταία διετία, εξαιτίας της αντιπολυτεκνικής τακτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας  και την οποία επανειλημμένα είχε καυτηριάσει ο Πρωθυπουργός μας κ. Α. Σαμαράς αλλά και στελέχη της Ν.Δ, που τώρα είναι υπουργοί της Κυβέρνησης.
Κοινοποίηση:
Αξιότιμο                                                                          
Κύριο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
Ενταύθα
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για την ΑΣΠΕ

       Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας



Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου