19 Μαρ 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2015

Στα προβλήματα και τις ανησυχίες που απασχολούν τις οικογένειες των πολυτέκνων επικέντρωσε το ενδιαφέρον της η Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Σταυρούλα Ξουλίδου σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο και με υπόλοιπα μέλη της Συνομοσπονδίας, σήμερα, Τετάρτη, 18 Μαρτίου.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη να επανέλθει η ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα και με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος ώστε οι πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων που πέτυχαν ή φοιτούν σε σχολές ή τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ να μπορούν να μεταγράφονται στην πλησιέστερη σχολή ή τμήμα στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά κάποιος αδελφός τους, με σκοπό να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολυτέκνων και των παιδιών τους.


Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών πολυτέκνων και των τέκνων τους, που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπρόσωποι της ΑΣΠΕ ζήτησαν να προβλεφθεί ό,τι ισχύει και για τους διορισμούς όλων των άλλων υπουργείων, όπου το 20% στο σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων καλύπτεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων.

Εν όψει της δημογραφικής κατάρρευσης που απειλεί την Ελλάδα η κα Ξουλίδου τόνισε ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις αποτελούν κίνητρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, το οποίο αποτελεί μείζον εθνικό πρόβλημα με εξαιρετικά σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

 Η δε αλλαγή των δημογραφικών δεδομένων, υπογράμμισε, διασφαλίζει την εθνική συνέχεια και αποτελεί τη βάση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η υποστήριξη της πολύτεκνης οικογένειας από την Πολιτεία συνιστά παρακαταθήκη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου