10 Μαρ 2015

ΣΕ ΚΥΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ.



                                                                                                  ΠΑΤΡΑ 10.3.2015

             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ.

ΣΕ ΚΥΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ.

Κύριε Δήμαρχε,

Την Τετάρτη 11/3/2015 εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους πολύτεκνους, για την απαλλαγή ή τη μείωση καταβολής των δημοτικών τελών από τους Λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που πρόσφατα αποφάσισε η Δημοτική αρχή.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, και λόγο των εκλογικών διαδικασιών της 8/3/15 της Πολυτεκνικής Οργάνωσης, δεν έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση στα μέλη μας, αλλά και  συγκέντρωση των αιτήσεων από τους δικαιούχους πολύτεκνους.
Με αποτέλεσμα πάρα πολλές Πολύτεκνες Οικογένειες, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, να κινδυνεύουν και να μην ενταχθούν στις μειώσεις που έχετε αποφασίσει, λόγο αντικειμενικών δυσκολιών για τις οποίες δεν φέρεται καμία ευθύνη σαν Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και οι ίδιες.

Για το λόγο θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσετε σε νέα παράταση μέχρι την Παρασκευή 27/3/2015 για τους Πολύτεκνους, ώστε να ενημερωθούν και να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, διότι και η έκδοση της Βεβαίωσης Πολυτεκνίας από την ΑΣΠΕ, απαιτεί ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγων ημερών.
Η προσκόμιση των Συμβολαίων Ιδιοκτησίας του οικοπέδου και της Οικοδομικής Άδειας από τους ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην ανέγερση της οικίας τους, εντείνει την Γραφειοκρατία και δυσκολεύει χρονικά τον έλεγχο των αιτήσεων, αφού μπορείτε από το Ε-9 και το Ε-1 να διαπιστωθεί ο ιδιοκτήτης και η κύρια κατοικία του κατά τον ΠΙΝΑΚΑ 5. που αφορά στον Προσδιορισμό της Ετήσιας Αντικειμενικής Δαπάνης.
Ενώ για τους ενοικιαστές εκτός του συμφωνητικού μίσθωσης μπορεί να διαπιστωθεί και στο Ε-1 ΠΙΝΑΚΑΣ 6. αριθ. 12, στους κωδικούς 477 & 478.    
Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών από την Πολυτεκνική Οργάνωση, εκτός της αδυναμίας που θα υπάρξει με την μία και μοναδική υπάλληλο που διαθέτει, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο τυχόν απώλειας κάποιας αίτησης και την αδυναμία απόδειξης από μέλος μας, της έγκαιρης και εκπρόθεσμης κατάθεσης των δικαιολογητικών, λόγο της μη ύπαρξης αριθμού Πρωτοκόλλου του Δήμου στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.
Θεωρώ ως διευκόλυνση τόσο του Δήμου όσο και των Πολύτεκνων οικογενειών, να γίνεται ο έλεγχος ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την οργάνωση και να τα προσκομίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος Πολύτεκνος στο πρωτόκολλο του Δήμου.  
Ελπίζω να κάνετε αποδεκτό το αίτημά μου για παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των δικαιολογητικών για τους Πολύτεκνους, ώστε να μην στερηθούν τη δυνατότητα ένταξης στην απαλλαγή ή μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου.   

   
    
Με εκτίμηση,
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
Τηλ.:6932637029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου