12 Μαρ 2015

Άλλαξαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απέκλεισαν Πολύτεκνες Οικογένειες, με την συνδρομή του νέου Δ.Σ. της Οργάνωσης..

                                                                         ΠΡΟΣ:
κ. ΜΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ:
1.    κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ Κ.
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ.
2.    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
3.    Δ.Σ. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.
4.    Μ.Μ.Ε.                                                 


Κύριε Αντιδήμαρχε,
Μετά την συνάντηση που είχατε με την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων στης 11.3.2015 σχετικά με την παράταση προσκόμισης των δικαιολογητικών για τη μείωση – απαλλαγή ανταποδοτικών τελών στους Πολύτεκνους μέχρι 31.3.2015, διαπιστώνω τόσο από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας, όσο και από τα Μ.Μ.Ε., ότι προβαίνετε σε αλλαγή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, για την απαλλαγή ή την μείωση των ανταποδοτικών τελών στις Πολύτεκνες Οικογένειες εκτός των Οικονομικών Κριτηρίων τίθεται σαν απαραίτητη προϋπόθεση η πολύτεκνη οικογένεια να έχει τέσσερα (4) τουλάχιστον προστατευόμενα παιδιά.
Όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από την υπ’ αριθμ. 582/15.11.2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και από την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων (απόφαση 637/14.11.2014). Παράλληλα ούτε στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται η προϋπόθεση για τέσσερα (4) προστατευόμενα μέλη.
Με την απόφασή σας αυτή, εφόσον ισχύσει, όχι μόνο αποκλείετε ένα μεγάλο μέρος Πολύτεκνων Οικογενειών από τις μειώσεις των Ανταποδοτικών Τελών, αλλά δείχνετε και μια ανάλγητη συμπεριφορά σε πολύτεκνες οικογένειες με τρία (3) παιδιά που έχουν χάσει το έναν γονέα.

Παράλληλα έρχεστε και σε αντίθεση και με τον Ν. 4316/24.12.2014 άρθρο 67 παρ.9 που ορίζει «Για την εφαρμογή των διατάξεων περί προσλήψεων προσωπικού του ν. 2190/1994, του ν. 2643/1998 ως και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που αναφέρεται στην ιδιότητα του πολυτέκνου, ως πολύτεκνος γονέας (και τέκνο πολυτέκνου) νοείται ο κατά τις οικείες διατάξεις του νόμου περί πολυτέκνων οριζόμενος, της πολυτεκνικής ιδιότητας αποδεικνυόμενης από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ως ορίζει η διάταξη του άρθρου 6 του ν. 3454/2006. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου, προεδρικού διατάγματος, υπουργικής απόφασης κ.λπ. καταργείται.» 
Επειδή πιθανόν κάποιοι να προσπάθησαν να σας παραπλανήσουν, περί δήθεν δυσκολίας έκδοσης της βεβαίωσης ΑΣΠΕ, σας ενημερώνω ότι ακόμη και σε συλλόγους που έχουν διαγραφεί από την ΑΣΠΕ, οι Πολύτεκνοι λαμβάνουν μετά από αίτημά τους τη σχετική βεβαίωση για να την προσκομίσουν σε φορείς ή υπηρεσίες. 
Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να προχωρήσετε στις απαιτούμενες σύννομες ενέργειες και να ενημερώσετε το Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, ώστε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με τους Νόμους και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς αποκλεισμούς.   

                                                                                Με εκτίμηση

                                                                      ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
                                                                    Μέλος Πολυτεκνικής Οργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου