27 Ιουν 2012

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Βοήθεια του στρατού στην πολύτεκνη μητέρα



Κινητοποιήθηκε και η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής που ερευνά την κατάσταση της οικογένειας
Την κινητοποίηση του στρατού προκάλεσε το δράμα της πολύτεκνης μητέρας Ελένης Καζαντζίδου, που πρώτος ανέδειξε ο «Χ» με ρεπορτάζ ενεργοποιώντας φορείς αλλά και απλούς πολίτες. Η μητέρα μαζί με τα τέσσερα παιδιά της τον Γιάννη 8 ετών, τον Γρηγόρη 10 ετών, την Νικολέτα 15 ετών και τον Γιώργο ο οποίος μόλις έκλεισε τα 18, διέμενε μέχρι πρότινος σε ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κομοτηνής. Η ίδια αποκάλυψε την ιστορία της και ζήτησε βοήθεια προκειμένου να βρεθεί στέγη για τα ανήλικα παιδιά της. 
Η παρέμβαση πολιτών ήταν άμεση και έτσι με χρήματα που διέθεσε ο ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη Αναστάσιος Μαστρογιάννης η μητέρα και τα παιδιά μεταφέρθηκαν και διαμένουν εδώ και μερικές μέρες στο ξενοδοχείο Φιλία στην Κομοτηνή για να κοιμηθούν σ' ένα άνετο κρεβάτι, να κάνουν μπάνιο, να νοιώσουν άνθρωποι... 


Εκεί βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στελέχη του 29ου λόχου υγειονομικού που ανήκει στην 21η ταξιαρχία πεζικού και της 29ης ταξιαρχίας, μεταφέροντας βοήθεια σε τρόφιμα, αλλά και για να προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άλλωστε ο στρατός πέρα από την καθαρά επιχειρησιακή του αποστολή έχει συμμετοχή και στην κοινωνική προσφορά, τόνισε ο ταξίαρχος Αθανάσιος Ζάχος διοικητής της 29ης ταξιαρχίας, επισημαίνοντας ότι «ο στρατός δεν μπορεί να είναι μακριά από τους ανθρώπους και για το λόγο αυτό με διαταγή του ελληνικού επιτελείου στρατού και του γενικού επιτελείου εθνικής αμύνης, συνεισφέρει όπου και σε όποιες περιπτώσεις μπορεί. Γνωρίζετε ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα ιατρικά κλιμάκια από τις μονάδες φρουράς νομού Ροδόπης επισκέπτονται απομονωμένα ορεινά χωριά και προσφέρουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους των χωριών αυτών. 

Πέρα από αυτό η ταξιαρχία και οι μονάδες της φρουράς γενικότερα προσφέρουν στη Μητρόπολη περίπου 20-40 μερίδες φαγητού κάθε μέρα για αντίστοιχες άπορες οικογένειες της Κομοτηνής». Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη οικογένεια, η ταξιαρχία ευαισθητοποιήθηκε μετά από δημοσίευμα του «Χ», ανέφερε ο ταξίαρχος, κάνοντας γνωστό πως «στελέχη συγκέντρωσαν με δικά τους μέσα τρόφιμα και ρούχα για να τα δώσουμε στην οικογένεια. Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και να μοιράζουμε την αγάπη μας όσο περισσότερο μπορούμε στους ανθρώπους αυτούς». 
Υγειονομική υποστήριξη στη μητέρα, που μάλιστα διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά και στα ανήλικα τέκνα, προσέφεραν στελέχη του 29ου λόχου υγειονομικού, εισπράττοντας χαμόγελα για αυτές τους τις υπηρεσίες. 


«Η μητέρα χρειάζεται υποστήριξη, χρειάζεται να ξέρει ότι έχει κάποιον άνθρωπο, μια γυναίκα γιατρό δίπλα της για οτιδήποτε της συμβεί, Και τα παιδιά είναι υπό μια διαρκή παρακολούθηση γιατί είναι στην ανάπτυξη, δεν πρέπει να αφεθούν, είναι σε κρίσιμη ηλικία», σημείωσε η στρατιωτική γιατρός Λίνα Παλαιοδήμου. 
Το κλιμάκιο των στρατιωτικών ιατρών βρέθηκε κοντά στην πολύτεκνη μητέρα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των ενόπλων δυνάμεων. Στο μεταξύ κοινωνική λειτουργός της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής με εντολή του αντιδημάρχου Γιώργου Μανανά ερευνά ήδη την κατάσταση της οικογένειας για να δοθεί μια λύση στο θέμα της στέγης.
Δήμητρα Συμεωνίδου από http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου