16 Φεβ 2015

Υπάρχει και Φιλότιμο.................. Άραγε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και η πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής έχουν;





Αξιότιμο
Κύριο ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗ
Εκδότη & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας
«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Πάτρα

Αγαπητέ Κύριε Εκδότα & Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Θα θέλαμε για ενημέρωση των αναγνωστών σας, αλλά κυρίως των πολυτέκνων κατοίκων της περιοχής σας  να αποκαταστήσουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και όχι όπως τα εμφάνισε ο πρόεδρος Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών κ. Παναγιωτόπουλος  στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας της 13ης τρέχοντος μηνός, αναφορικά με την Α.Σ.Π.Ε.
Στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.), που εκπροσωπεί όλους τους πολυτέκνους της χώρας, συμμετέχουν όλα τα σωματεία πολυτέκνων τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του καταστατικού της και  λειτουργεί σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της και τους νόμους του κράτους. Σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντας νόμους η Α.Σ.Π.Ε. απονέμει την πολυτεκνική ιδιότητα στους δικαιούχους και εκδίδει τα πιστοποιητικά της πολυτεκνικής ιδιότητας, καθώς και τις ταυτότητες των πολυτέκνων.

Διοικείται από 22μελές Γενικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλες τις οργανώσεις πολυτέκνων – μελών  της χώρας. Η εκλογή τους γίνεται από τη Γενική Συνέλευση της Α.Σ.Π.Ε. για 3ετή θητεία. Στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο συμμετέχει και η αντιπρόσωπος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών κ. Αναστασία Μανωλοπούλου - Νικολοπούλου, την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Πατρών κ. Γ. Παναγιωτόπουλος είχε προτείνει.
Σύμφωνα με το άρθρο 6  του καταστατικού της Α.Σ.Π.Ε. κάθε μέλος της Α.Σ.Π.Ε. υποχρεούται να καταβάλει τη συνδρομή του, όπως  αυτή ορίζεται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου. Λαμβάνεται πάντοτε πρόνοια για την ελάχιστη κατά το δυνατό συνδρομή με σκοπό να καλύπτονται τα αναγκαία και μόνο λειτουργικά έξοδα των γραφείων και του προσωπικού της Α.Σ.Π.Ε.  Ευνόητο ότι η ελαχίστη προσδιοριζόμενη συνδρομή ουδεμία ταύτιση δύναται να έχει με τη λέξη «χαράτσι», όπως υποβολιμαία και συκοφαντικά αναφέρεται στη επιστολή. Προσέτι σημειώνουμε πως η ηγεσία  της ΑΣΠΕ  γνωρίζει τη δεινή οικονομική κατάσταση που περνάει ο κόσμος των πολυτέκνων και μετράει και την τελευταία υποδιαίρεση του ευρώ που  δαπανά με φειδώ και περίσκεψη.
Για το έτος 2013 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καθορίσθηκε η συνδρομή των σωματείων – μελών της σε 6 ευρώ για κάθε οικογένεια που θεωρεί τα βιβλιάρια της και η οποία δεν μπορούσε να είναι μικρότερη του 1/3 του συνόλου των μελών του κάθε σωματείου. Έτσι η Οργάνωση των Πατρών όφειλε να καταβάλει το ποσό των 16,222 ευρώ. Κατέβαλε 9.100 ευρώ και οφείλει υπόλοιπο 7.122 ευρώ. Δηλαδή καθορίσθηκε συνδρομή σε πολύ μικρότερο ποσό από εκείνο που έπρεπε να καταβάλει, αφού η Οργάνωση Πατρών κατά την ομολογία του ίδιου του Προέδρου της από τα 8.500 οικογένειες - μέλη που έχει, οι 3.500 οικογένειες – μέλη είχαν θεωρήσει τις ταυτότητες και έπρεπε να καταβάλει 3.500Χ6=21.000€.


Για το έτος 2014, η συνδρομή καθορίσθηκε στο ποσό των δύο (2) ευρώ για κάθε οικογένεια – μέλος, χωρίς καμία απολύτως άλλη επιβάρυνση (για προμήθεια ενσήμων, βιβλιαρίων, πιστοποιητικών κ.ά.) και η Πολυτεκνική Οργάνωση των Πατρών όφειλε ως συνδρομή το ποσό των 16.144 ευρώ, από το οποίο κατέβαλε 3.000 ευρώ και οφείλει υπόλοιπο 13.144 ευρώ και συνεπώς έχει συνολική οφειλή 20.266 ευρώ (7.122+13.144). Για την οφειλή αυτή ουδέν ποσό έχει αποστείλει μέχρι σήμερα στην Α.Σ.Π.Ε.
Σημειωτέον ότι με την υπ’ αριθμ. 3/18-10-2013 εγκύκλιό της η Α.Σ.Π.Ε. γνωστοποίησε σε όλα τα σωματεία μέλη της αναλυτική κατάσταση με το ποσό της οφειλής του κάθε σωματείου με όλα τα αναλυτικά στοιχεία και αυτά ουδέποτε τα αμφισβήτησε ο Πρόεδρος των Πατρών, όπως δεν αμφισβήτησε και το ποσό της οφειλής – συνδρομής του Συλλόγου Πατρών και για το έτος 2014.
Στη συνεδρίαση της 14/12/2013 του Γενικού Συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ε. που καθόρισε, για τα σωματεία – μέλη της, τη συνδρομή του έτους 2014 ήταν παρούσα και η κ. Αναστασία Μανωλοπούλου των Πατρών, η οποία ψήφισε υπέρ αυτής της συνδρομής. Σημειώνουμε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Δηλαδή κατά τον Πρόεδρο των Πατρών και η κ. Μανωλοπούλου ψήφισε το «χαράτσι», όπως συκοφαντικώς χαρακτηρίζει την υποχρέωση της συνδρομής ο Πρόεδρος των Πατρών. Μάλιστα σε κάθε μέλος του Γενικού Συμβουλίου (και στην κ. Μανωλοπούλου φυσικά) παραδόθηκε αναλυτική κατάσταση με όλα τα σωματεία – μέλη για την οφειλή κάθε σωματείου με όλα τα στοιχεία και που ανεφέρετο αναλυτικώς και για την Πολυτεκνική Οργάνωση των Πατρών.
Επισημαίνεται επί του προκειμένου ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των Πατρών είχε στις 5/4/2014 υπογράψει υπεύθυνη δήλωση προς την Α.Σ.Π.Ε. με το εξής περιεχόμενο :«Εξοφλώ το οφειλόμενο του 2013 και θα αποστείλω το σχετικό παραστατικό μέχρι 14/4/2014», προκειμένου να επιτύχει τη συμμετοχή των Πατρών στη Γεν. Συνέλευση της Α.Σ.Π.Ε. της 5/4/2014, παραπλανώντας την Επιτροπή Ελέγχου Πληρεξουσίων.
Το Γεν. Συμβούλιο της Α.Σ.Π.Ε. στις 20/12/14 ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Πληρεξουσίων και θεώρησε ότι η Πολυτεκνική Οργάνωση των Πατρών δε συμμετείχε στη Γεν.  Συνέλευση της Α.Σ.Π.Ε της 5/4/14 και ακύρωσε τη συμμετοχή της, αφού δεν είχε εξοφλήσει τις ταμειακές του υποχρεώσεις. Η απόφαση λήφθηκε με ψήφους 21 και 1 λευκή (της κ. Αναστασίας Μανωλοπούλου).
Προκαλούμε τον Πρόεδρο των Πατρών να σάς ενημερώσει ποια είναι τα «έξοδα δημοσίων σχέσεων και άλλα αδιανόητα πράγματα», που καλύπτουν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ε., μεταξύ των οποίων και η κ. Αναστασία Μανωλοπούλου, αλλιώς είναι ένας κοινός συκοφάντης.
Επισημαίνεται πως επί συνόλου 101 Συλλόγων Πολυτέκνων – Μελών της Α.Σ.Π.Ε., σχεδόν στο σύνολό τους εξεπλήρωσαν τη συνδρομή τους προς την Α.Σ.Π.Ε. για το έτος 2014.
Παρακαλούμε Κύριε Διευθυντά για τη δημοσίευση της παρούσης επιστολής προς αποκατάσταση της αλήθειας.

                                                     Με εκτίμηση
                                                  Για την Α.Σ.Π.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                Εμμανουήλ Χρυσόγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου