16 Φεβ 2015

«Όταν τα χαρτιά μιλούν τα στόματα σωπαίνουν».

 ΠΑΤΡΑ 16.2.2015

                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Όπως λέει και ο λαός μας: «Όταν τα χαρτιά μιλούν τα στόματα σωπαίνουν».

Δυστυχώς όμως το απερχόμενο Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, αλλά και η πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ποτέ δεν έχουν δείξει διάθεση για Διαφάνεια.
Άραγε γιατί δεν προχωρούν στην ανάρτηση στη σελίδα της οργάνωσης στο Διαδίκτυο, του Διοικητικού Απολογισμού, αναλυτικά του Οικονομικού Απολογισμού και της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής; Φοβάται κανείς την Αλήθεια και την Ενημέρωση;
Στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 12/2/2015 το Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης, ισχυρίζονται λασπολογώντας ότι δήθεν μια μικρή ομάδα προσπαθεί να διαβάλλει την Οργάνωση και να την Διασπάσει.
Να γνωρίζουν οι απερχόμενοι, αλλά πολύ περισσότερο τα μέλη των Πολυτέκνων, ότι και την επομένη των εκλογών θα είμαστε και πάλι παρόντες, ενεργοί στην Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων.
Να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των Πολύτεκνων Οικογενειών, σε έναν αγώνα για να αποτραπεί η Γενοκτονία που συντελείται.
Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να διαλυθεί η Οργάνωση και να εκποιηθεί η περιουσία της, από χρέη που αφήνουν οι απερχόμενοι σε Ι.Κ.Α., Α.Σ.Π.Ε. και πιθανόν σε τρίτους.
Κάποιοι άλλοι παίζουν με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους την Οργάνωση στα Ζάρια, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επιλογές τους στα μέλη μας.
Εμείς Παλεύουμε να αλλάξουμε την λειτουργία της Οργάνωσης και όχι Οργάνωση.
Γιατί όφειλαν, τόσο το απερχόμενο Δ.Σ. όσο και η πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, σε κάθε γενική Συνέλευση να απαντούν στα ερωτήματα που τους τίθενται και όχι να προσπαθούν να τα αποφύγουν.
Άραγε δεν θα έπρεπε σε κάθε Γ.Σ., να μοιράζεται σε φωτοτυπίες στα παρευρισκόμενα μέλη ο Διοικητικός & ο Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής;  Γιατί δεν το πράττουν;
Μήπως γιατί δεν θέλετε να διαπιστώσουν π.χ., ότι για όλο το χρονικό διάστημα του 2014 καταβάλατε για βοηθήματα μελών το «Αστρονομικό» ποσό των 110€, αλλά για Γενικές Δαπάνες 11.716,38€, φοβούμενοι μην σας ρωτήσουν τι αφορούν;


Άραγε στις Γενικές Δαπάνες συμπεριλαμβάνονται εκτός του πάρκινγκ και οι πληρωμές σε λογιστή ή Νομικό Σύμβουλο; Εάν ναι, ποια είναι τα ποσά που κατέβαλε η Οργάνωση;
Στον οικονομικό απολογισμό που με κρύα καρδιά δώσατε, διαπίστωσα ότι εκτός της απουσίας των υπογραφών σας, δεν αναγράφονται οι μέχρι σήμερα οφειλές που αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν στην Οργάνωση. Άραγε γιατί;
Δεν θα έπρεπε σύμφωνα με τις λογιστικές πρακτικές;
Όσον αφορά το χρέος προς την Συνομοσπονδία που σήμερα πια παραδέχεστε, αλλά και αποκαλύπτει επίσημα η Α.Σ.Π.Ε., σας έχω ζητήσει την πλήρη αλληλογραφία και τα αντίγραφα των αποδείξεων καταβολής στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αυτά που κατά την γνώμη του Δ.Σ. όφειλε να πληρώσει.
Δεν τα παρουσιάζετε.
Όμως από πότε η εισφορά σε ένα σύλλογο ή Ομοσπονδία αποτελεί Χαράτσι;
Όταν κατά το παρελθόν καταβάλλατε αδιαμαρτύρητα 6€ ενώ σήμερα 2€, τότε τι ήταν Εισφορά Αλληλεγγύης;
Χαράτσι αγαπητοί συνάδελφοί ήταν τα 5€ που είχατε επιβάλλει κατά την διανομή των τροφίμων το 2013, στις άπορες πολύτεκνες οικογένειες που προσέρχονταν στις αποθήκες του συλλόγου για να τα παραλάβουν.   
Στο ερώτημα που τέθηκε με ποιους ήμαστε, με την Αθήνα ή την Πολύτεκνη Οικογένεια η απάντηση είναι μία:
- Με την Πολύτεκνη Οικογένεια που αναζητούσε 500€ για την αγορά ενός Ιατρικού κηδεμόνα μέσο των Μ.Μ.Ε.
- Με την Άνεργη Πολύτεκνη Οικογένεια που είχε να φάει 3 ημέρες στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων και με τηλεφωνική παρέμβαση στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου, ανέλαβε την στήριξή της.
- Με την Άνεργη Πολύτεκνη Οικογένεια που αγωνιούσε τα Χριστούγεννα μην της κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και είχε πρόθεση να καταβάλλει μέρος του ποσού, από τα κάλαντα που θα έλεγαν τα μικρά παιδιά τους.
- Με την Άνεργη Πολύτεκνη Οικογένεια στην περιοχή του Ζαβλανίου, που έκοβε το κουλούρι στα τρία, για να το δώσει στα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο τους.  
- Με την Άνεργη Πολύτεκνη Οικογένεια που αναζητούσε 135€ για να καταβάλει στο Νοσοκομείο, λόγο νοσηλείας του παιδιού της.
- Με την Πολύτεκνη Οικογένεια που ο Πανεπιστημιακός Ιερός Ναός Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναζητούσε 110€ για να καλύψει το φροντιστήριο τα δίδακτρα σε αριστούχο μαθητή που έδινε Πανελλήνιες και πέτυχε από τους πρώτους.
Για σας η καταβολή π.χ. μηνιαίας εισφοράς για πάρκινγκ είχε προτεραιότητα από όλα τα παραπάνω.
Όπως προτεραιότητα είχε η διενέργεια παράνομης Λαχειοφόρου για την ομάδα Α.Ο. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ και η συγκέντρωση περί των 10.000€ για τις ανάγκες του αθλητισμού, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των Πολύτεκνων Οικογενειών που δοκιμάζονται.
Άρα εμείς δεν θα είμαστε αρωγοί αποκλειστικά και μόνο του Α.Ο. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, αλλά και της Πολύτεκνης Οικογένειας που δοκιμάζεται και σήμερα βρίσκει βοήθεια σε άλλους φορείς, όπως π.χ. οι 150 οικογένειες που έλαβαν τρόφιμα τα Χριστούγεννα από το Κυνηγετικό Σύλλογο Πάτρας ή οι 40 από την εκκλησία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Όσον αφορά τις καταγγελίες που διατυπώνουν ότι οι ενέργειές μου έχουν σαν σκοπό την προσωπική μου προβολή, άραγε για ποιο λόγο;
Αφού τόσο οι Εθνικές Εκλογές όσο και οι Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πέρασαν και όταν μου προτάθηκε να συμμετάσχω, συνειδητά το απέρριψα. Γιατί δεν εξαργυρώνω την προσφορά με την ψήφο.
Όσον αφορά τα λυπηρά παρατράγουδα που διαδραματίστηκαν στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, σας προκαλώ όπως προβείτε στην ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου του ηχητικού CDαπό τα ηχογραφημένα πρακτικά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη μας και όχι μόνο, να διαπιστώσουν τη μεθόδευση που επιχειρήθηκε και δεν πέρασε.
Δηλαδή η προσπάθεια επιβολής του Νομικού Συμβούλου να προεδρεύσει της συνέλευσης, ώστε να επιβάλει εξ’ αρχής την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, πριν γίνει η συνέλευση σύμφωνα με την αναγραφόμενη ημερήσια διάταξη.
Αυτά δεν γίνονται όχι μόνο στην Ουγκάντα, αλλά ούτε στο Ισλαμικό Κράτος των Τζιχαντιστών.
Τέλος καλώ όλους τους Πολύτεκνους να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/2/2015 στην Αγορά Αργύρη από τις 18:30, ώστε να ενημερωθούν αλλά και να προσπαθήσουμε αποτρέψουμε την διάλυση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Για να αποκτήσει η Οργάνωση Φωνή, Παρέμβαση και Στήριξη σε κάθε Πολύτεκνη Οικογένεια που δοκιμάζεται.  


Με εκτίμηση,
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
Τηλ.:6932637029


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου