24 Φεβ 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18.2.2015 ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

                                                                                    ΠΑΤΡΑ 24.2.2015

                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


   Θεωρώ σκόπιμο, τόσο για να ενημερωθούν οι Πολύτεκνοι όσο και να ακουστεί η άλλη άποψη και η αλήθεια, να αποστείλω την παρούσα επιστολή στην οποία εκθέτω τι πραγματικά διαδραματίστηκε και αποκρύφτηκε από την απερχόμενη Διοίκηση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, κατά την Γενική Συνέλευση στης 18/2/2015.
Καταρχάς δεν αναφέρουν ότι τους επιδόθηκε από μένα, τόσο η Ψευδής Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.105 που είχε υπογράψει ο απερχόμενος πρόεδρος προς την Α.Σ.Π.Ε. για καταβολή του χρέους όσον αφορά την εισφορά του 2013, όσο και την έγγραφη απάντηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προς μέλη που είχαν αιτηθεί να ενημερωθούν για τα Γενικά Έξοδα και τους γνωστοποιούσε ότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν οικονομικά παραστατικά.

Το έγγραφο αυτό, όταν επίμονα τους εζητήθη από μένα να διαβαστεί στα παριστάμενα μέλη της Γεν. Συνέλευσης, ως δια μαγείας το εξαφάνισαν από το προεδρείο της Συνέλευσης και αφού πρώτα το είχαν διαβάσει μεταξύ τους.
Άραγε γιατί;
Όσον αφορά την ενημέρωση που είχαμε από τον Νομικό Σύμβουλο της Οργάνωσης, για την διαμάχη σχετικά με τις εισφορές προς την Α.Σ.Π.Ε., διαπιστώνει κανείς την προχειρότητα και την Έωλη Νομικά Ενέργεια του απερχόμενου Δ.Σ. 
Γιατί με την Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία-Πρόσκληση που επιδόθηκε στην Α.Σ.Π.Ε. (Αριθμός 3390 Ε’), λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Α.Σ.Π.Ε. της 8/2/2015, η Οργάνωσή μας αναγνωρίζει οφειλή 3.000€ και όχι 4.702€ που απαιτεί η Α.Σ.Π.Ε., αλλά θα της κατέβαλε μόνο 450€ και τα υπόλοιπα 2.550€ στο μέλλον. 

Για το 2014 καμία αναφορά δεν πραγματοποιήθηκε για το ποσό και το χρόνο πληρωμής των θεωρούμενων εισφορών που πρέπει να καταβάλουμε.
Με τις ενέργειες αυτές του απερχόμενου Δ.Σ. η Οργάνωση οδηγείτε στην διαγραφή της από την Συνομοσπονδία και η εξυπηρέτηση των Πολυτέκνων θα καταστεί προβληματική.
Για όλα τα παραπάνω το μέλος του Δ.Σ. της Α.Σ.Π.Ε. και μέλος της απερχόμενης Διοίκησης δεν πήρε καμία θέση.
 Άραγε γιατί;  
Το επερχόμενο Δ.Σ. θεωρεί επιτυχία του, την έγκριση από την παρούσα Συνέλευση, την αλλαγή της προηγούμενης απόφασης Γ.Σ., που έδινε το δικαίωμα στα μέλη μας να ψηφίσουν στις έδρες των τριών Δήμων που γεωγραφικά εκτείνεται η οργάνωσή μας. Το επικαλούμενο οικονομικό κόστος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού σε κάθε εκλογική διαδικασία Σωματείων ή Συλλόγων η δαπάνη για το Πρωτοδικείο είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των μελών του κάθε φορέα.
Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκουν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότερα από τα μέλη μας. Δεν θέλουν τη συμμετοχή γιατί φοβούνται την Τιμωρία που θα υποστούν από την μέχρι τώρα στάση τους και την αδιαφορία που επέδειξαν στην Πολύτεκνη Οικογένεια που δοκιμάζεται.
Επαίρονται ότι πέτυχαν να εγκριθούν ο Διοικητικός & ο Οικονομικός Απολογισμός με πλειοψηφία από τα παρόντα μέλη στη Συνέλευση.
Δεν γνωρίζουν όμως ότι σύμφωνα με το Αρ.πρ.:Δ28/οικ/23670/1868/1.9.2014 Έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οφείλουν να αποστείλουν τα απαιτούμε δικαιολογητικά στον Δήμο της Έδρας της Οργάνωσης για τον έλεγχο και την τελική έγκριση, δηλ. στο Δήμο Πατρέων.
Ως εκ’ τούτου, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσω επίσημα από την παρούσα Δημοτική Αρχή, τον έλεγχο των Οικονομικών της Οργάνωσης όπως οφείλει.
Αποκαλυπτική ήταν και η τοποθέτηση της Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής κατά την δευτερολογία της, καθώς τότε κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία ερώτηση. Αποκάλυψε ότι στα Γενικά Έξοδα περιλαμβάνονται δαπάνες περί τα 4.500€, που αφορούσαν εργατικά και το κλαρκ, έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διανομή των Φρούτων από τις αποθήκες στην Παραλία.
Άραγε από αυτά τα χρήματα πόσες Άνεργες Πολύτεκνες Οικογένειες επωφελήθηκαν προσφέροντας εργασία και στηρίχτηκαν στο Γολγοθά που βιώνουν;
Πόσο αλήθεια λένε κάποια μέλη μας συνταξιούχοι, ότι πρόσφεραν εθελοντικά εργασία;
Ναι πραγματικά γίνομαι π.χ. καταγγελτικός ή για κάποιους κουραστικός, αλλά την αλήθεια δεν την φοβάμαι και θεωρώ χρέος μου να βγαίνει στο Φώς.
Η Αλήθεια είναι ότι η κ. Μανωλοπούλου δεν στήριξε ποτέ τα αιτήματα των Πολυτέκνων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που συμμετείχε.
Όπως τότε, κατά την 40η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την 13η Δεκεμβρίου του 2012 (Αριθμ. 714 και Α.Δ.Α.:Β4ΜΦΩΣΙ-ΕΩΘ), όπου η Δημοτική Αρχή Δημαρά ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτικής της ΔΕΥΑΠ για το 2013, θεσπίζοντας εισοδηματικά κριτήρια για παροχή μειωμένης τιμής στους Πολύτεκνους, καταργώντας την μέχρι τότε τιμολογιακή πολιτική που προέβλεπε, μειωμένη τιμή σε όσες Πολύτεκνες οικογένειες είχαν έστω και ένα προστατευόμενο μέλος. 
Η κ. Μανωλοπούλου αποχώρησε κατά την διαδικασία της συζήτησης και της ψηφοφορίας, διευκολύνοντας τη Δημοτική Αρχή να περάσει την απόφασή της.
Άραγε έτσι θα στηρίξει και θα προασπίσει τα συμφέροντα των Πολύτεκνων Οικογενειών εάν τυχόν εκλεγεί πρόεδρος;
Λυπηρό ακόμη είναι, η πεισματικά αρνητική της στάση στη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τα μέλη της Οργάνωσή μας που δοκιμάζονται. Η αναφορά της ότι δεν θέλει την δημιουργία του για να μην υπάρξει Πελατειακή σχέση μεταξύ της Οργάνωσης και των μελών της, μόνο Θυμηδία προκαλεί.
Άραγε ότι η Οργάνωση κατέβαλε μόνο 110€ για βοηθήματα μελών της σε Πολύτεκνες Οικογένειες που δοκιμάζονται όλο το 2014, αποτελεί επιτυχία ή κατάντια;
Είστε ευτυχείς κύριοι και κυρία της απερχόμενης Διοίκησης, όταν άλλοι Κοινωνικοί Φορείς ή Σύλλογοι προσπαθούν να στηρίξουν τις Πολύτεκνες Οικογένειες που δοκιμάζονται, εσείς να δείχνεται μεγάλο ζήλο να στηρίξετε μια παράνομη Λαχειοφόρο για τον Α.Ο. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ και να συγκεντρώνεται περί τα 10.000€;
Όσον αφορά τον απερχόμενο πρόεδρο της Οργάνωσης, ναι θα μείνει στην ιστορία η θητεία του. Γιατί η Ιστορία καταγράφει και τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός.
Θα μείνει στην Ιστορία ότι:
  1. Στα εννέα (9) χρόνια θητείας του, διαχειρίστηκε περί τις 900.000€ και άφησε την Οργάνωση καταχρεωμένη σε Ι.Κ.Α. και Α.Σ.Π.Ε.
  2. Με τις ενέργειές του και τα ψέματα οδήγησε την Οργάνωση σε Διαγραφή από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.
  3. Στέρησε την προικοδότηση από 90 (9 χρόνια Χ10 κορασίδες) άπορες Πολύτεκνες Κορασίδες που τέλεσαν τον γάμο τους, από το γνωστό Κληροδότημα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ».
  4. Το ότι ήταν Δικομανής σε οποιοδήποτε τολμούσε να του ασκήσει κριτική για τα πεπραγμένα του. Σε τρείς θητείες κατέθεσε τρείς αγωγές σε διαφορετικά μέλη της Οργάνωσής μας για να τους εκφοβήσει και να ασκήσει το καταστροφικό του έργο.

Τέλος καλώ όλους τους Πολύτεκνους να συμμετάσχουν μαζικά στην Εκλογική Διαδικασία της 8 Μαρτίου 2015 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Να επιλέξουν μεταξύ, της Αφωνίας των εκφραστών της Απερχόμενης Διοίκησης ή μια Νέα Πορεία Διεκδίκησης και στήριξης των Πολύτεκνων Οικογενειών που δοκιμάζονται.
Να στηρίξουν μια Νέα προσπάθεια να βγει από την Αφάνεια ο Σύλλογός μας, θέτοντας στο περιθώριο τους Νεκροθάφτες του Πολυτεκνικού Κινήματος στην περιοχή μας.
Δυναμώνουμε τη Φωνή μας, τη Διαφάνεια, τη Παρέμβαση και τη Συμμετοχή της Οργάνωσή μας, προς όφελος των Πολύτεκνων Οικογενειών.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.



Με εκτίμηση,
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
Τηλ.:6932637029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου