14 Νοε 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.

                                                                               ΠΑΤΡΑ 13.11.2014

                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.

Αφορμή για την παρέμβασή μου σήμερα αποτελεί το γεγονός ότι συζητείται από την παρούσα Δημοτική Αρχή ο καθορισμός των συντελεστών για τα Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φωτισμό και Τ.Α.Π. της επόμενης χρονιάς, καθώς και οι προϋποθέσεις απαλλαγής ορισμένων κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας.
Σαν Πολύτεκνος θεωρώ χρέος μου, να τονίσω και να αναδείξω τυχόν παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος, αλλά να αποτρέψω την Δημοτική Αρχή να διολισθήσει σε Μνημονιακές Πολιτικές.  
Γιατί τυχόν παραβίαση του Συντάγματος κατά το άρθρο 21 παρ. 2 και του Ν. 3463/2006 κατά το άρθρο 202, περί απαλλαγής των πολυτέκνων από την καταβολή Δ.Τ. και Δ.Φ. χωρίς εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με την ιδιότητά τους που οριοθετείται από την κείμενη νομοθεσία, αντιγράφει τις πολιτικές αποφάσεις των Μνημονιακών Κυβερνήσεων.


Παράλληλα σε ερώτημα που είχε τεθεί  προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών (έγγραφο 60735/30.10.2007 & υπ’ αριθ. 490/2007 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) από Δήμους για ανάλογες αποφάσεις, κλήθηκαν να εφαρμόσουν το νόμο, που διαχωρίζει  τους οικονομικά αδύνατους από τους πολύτεκνους και δεν προβλέπει την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων.  
Ως εκ τούτου, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για πλήρη απαλλαγή των Πολύτεκνων Οικογενειών με εισόδημα μικρότερο των 20.000€ και απαλλαγή κατά 50% αυτών με εισόδημα από 20.000€-30.000€, όχι μόνο παραβιάζει την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά ισοδυναμεί με αδιαφορία γι’ αυτούς που επέλεξαν να δημιουργήσουν οικογένεια με πολλά παιδιά, σε μια χώρα που τιμωρεί τις πολύτεκνες οικογένειες και επιδοτεί την εκτροφή Γαϊδουριών.
Άραγε πόσο πλούσιος είναι ο Πολύτεκνος με εισόδημα 30.010€ και δεν δικαιούται την απαλλαγή;
Γιατί ενώ για τη χορήγηση του επιδόματος Θέρμανσης σε μια πολύτεκνη οικογένεια το εισοδηματικό κριτήριο ορίζεται στα 45.000€,  για την απαλλαγή ή τη μείωση από τα Ανταποδοτικά Τέλη η Δημοτική αρχή αποφασίζει μέχρι το ποσό των 30.000€;
Θα απαλλάξει από το υπάρχον χρέος που έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για όσους είχαν τις οικονομικές προϋποθέσεις σύμφωνα με την 859/25.11.2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είχαν ενημερωθεί να ενταχθούν;  
Υπήρξε η απαιτούμενη διαβούλευση με την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων, πριν κατατεθεί η πρόταση προς ψήφιση; 
Πραγματικά θα ήθελα η παρούσα Δημοτική αρχή να εφάρμοζε για τους πολύτεκνους την 789/18-11-2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (32η Συνεδρίαση), που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε  ποτέ από στον Δήμο Πάτρας, σε αντίθεση με άλλους Δήμους όπως π.χ. ο Δήμος Αθηναίων επί θητείας ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.
Αλλά και σήμερα υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που προχωρούν σε πλήρη απαλλαγή των Δημοτικών Τελών για Πολύτεκνους, χωρίς την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων, όπως στο Δήμο Γλυφάδας από τον νέο Δήμαρχο κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και τέως Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει έμπρακτα την Πολύτεκνη οικογένεια που δοκιμάζεται καθημερινά και να μην κάνει πράξη την Ανυπακοή της σε έναν Νόμο που στηρίζει στο ελάχιστο τις πολυμελείς οικογένειες.

Με εκτίμηση,
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

Τηλ.:6932637029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου