3 Μαρ 2013

«Αλήθεια και το λάδι βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια».

   
 
 Ο θυμόσοφος λαός μας, έχει βγάλει πολλές παροιμίες για την αλήθεια. Δεν θα αναφερθώ σήμερα στην πιο γνωστή που καθημερινά πολλές φορές όλοι μας χρησιμοποιούμε, δηλ. « Ο ψεύτης και κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» και ο λόγος είναι προφανές να μην υπάρξουν συνειρμοί και παρεξηγήσεις. 

 Όμως η «Αλήθεια και το λάδι βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια».

    Έτσι σήμερα οφείλω να παρουσιάσω την απάντηση της ΑΣΠΕ προς όλους εμάς της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Πατρών και Περιχώρων, σχετικά με το «ΧΑΡΑΤΣΙ» των 5€ που επέβαλε το Δ.Σ. της οργάνωσης στις πολύτεκνες οικογένειες, κατά την πρόσφατη διανομή των τροφίμων, το οποίο το χρέωνε σαν απόφαση της Ομοσπονδίας.

    Αποτελεί κόλαφος για το Δ.Σ. και αποκαλύπτει το ψέμα που έλεγαν και υπόγραφαν στην ανακοίνωση που διανέμονταν στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση  του συλλόγου στης 15/2/2013 στην Κ. Αχαΐα.

    Άραγε θα έχουν την απαιτούμενη ευθιξία να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τα μέλη μας;

    Ποιά η άποψη και η θέση της προέδρου της εξελεγκτικής επιτροπής, της κ. Μανωλοπούλου, με την διπλή της ιδιότητα (και μέλος του Δ.Σ. της ΑΣΠΕ) στο ζήτημα αυτό;

    Το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για τη διαφάνεια στη λειτουργία του συλλόγου μας και την αγωνιστική αφύπνιση.


    Βήμα-βήμα θα κτίσουμε την εμπιστοσύνη και την μαζικοποίηση των μελών μας, στην προσπάθεια ανάκτησης των δικαιωμάτων που καταργήθηκαν και ...........

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Μέλος της Πολυτεκνικής οργάνωσης Πατρών.


                                          Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αρ. Πρωτ. 53                                            Αθήνα, 22/2/2013



Κύριο
Βασίλειο Αβραμόπουλο
Πέλοπος 122
Τ.Κ. 26335 Πάτρα


    ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτησή σας, αναφορικά με τα προϊόντα της Ε.Ε.
    ΣΧΕΤ. Η, από 19/2/2013, αίτησή σας

   
Κύριε Αβραμόπουλε.

    Σε απάντηση της παραπάνω επιστολή σας, η οποία φέρεται να συνυπογράφεται από οκτώ (8) εισέτι άτομα, σας γνωρίζουμε πως η ΑΣΠΕ ουδέποτε έλαβε, ούτε μπορούσε να λάβει απόφαση για να εισπράττεται από τους Συλλόγους – μέλη της, συνδρομή δέκα (10) ευρώ ή οιουδήποτε άλλου ποσού, από τους δικαιούχους προϊόντων παρεμβάσεως της Ε.Ε., δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά διανέμονται δωρεάν.
    Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο κάθε Συλλόγου, έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στα μέλη του, για την αντιμετώπιση λειτουργικών ή άλλων αναγκών, η οποία μπορεί να εισπράττεται με την ευκαιρία της διανομής των προϊόντων.


                                                 Με εκτίμηση
                                                 Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας          Ο Διευθυντής



Βασίλειος Θεοτοκάτος       Εμμανουήλ Χρυσόγελος     Χαράλαμπος Παύλος
        


                                  Η ΑΙΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ  Δ.Σ. ΑΣΠΕ

ΘΕΜΑ
Διευκρίνιση εγκυκλίων ΑΣΠΕ   
ΑΙΤΗΣΗ

Ονομα .Bασίλειος

Επώνυμο. Αβραμόπουλος


Πόλη....Πάτρα

Οδός .Πέλοπος 122

Τ.Κ. ...26335

Τηλ.

Email  



    Σας παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε εάν έχετε εκδώσει κάποια απόφαση σχετικά με υποχρεωτική είσπραξη ποσού κατά την διαδικασία διανομής των τροφίμων. 
 Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, την Παρασκευή 15/2/2013 και στα πλαίσια της ενημέρωσης που παρείχε το Δ.Σ. προς τα μέλη αναφέρθηκε και μοιράστηκε ανακοίνωση που αναγραφόταν το εξής:
Κατόπιν αποφάσεως της ΑΣΠΕ επιβλήθηκε χρηματική συνδρομή σε όλους τους δικαιούχους των τροφίμων, τα οποία παρείχε δωρεάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι το χρηματικό ποσό, το οποίο επιβάλατε εσείς ήταν αρχικά 10€ αλλά το Δ.Σ. κατανοώντας τις δυσκολίες και τον αγώνα των πολύτεκνων οικογενειών αποφάσισε να το μειώσει στα 5€.
Καταφεύγουμε, λοιπόν, σε εσάς διότι παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας να δοθεί το έγγραφο ή η εγκύκλιος της ΑΣΠΕ, όπου αναφέρεται η παραπάνω απόφαση μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί.
Επίσης  θα θέλαμε να ενημερωθούμε σε περίπτωση που έχετε εκδώσει τέτοια απόφαση , αν θα παρακρατηθεί και τι ποσοστό  προς την ΑΣΠΕ.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η παραπάνω ενέργεια σχολιάστηκε δυσμενέστατα  στο χώρο των πολυτέκνων καθώς δεν είναι δυνατόν από τη μία να αγωνιζόμαστε ενάντια στην περικοπή των επιδομάτων μας και από την άλλη να επιβάλλεται χαράτσι στα οικονομικά ασθενέστερα μέλη, καθώς μόνο αυτοί τα δικαιούνται.
 
....19.../...2..../2013

Οι αιτούντες

Αβραμόπουλος Βασίλειος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος
Λεχουρίτης Αντώνιος
Σταθοπούλου Ελένη
Μπαϊρακτάρη Τούλα
Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος
Αλεξόπουλος Ανδρέας
Γκόβας Ανδρέας
(Μέλη της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και περιχώρων)




           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου