25 Φεβ 2013

Δυναμή μας η αλήθεια, χρέος η ενημέρωση......




ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                               ΠΑΤΡΑ  25/2/2013


                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Θεωρούμε χρέος να ενημερώσουμε τους Πολύτεκνους και την κοινωνία για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Γεν. Συνέλευσης του συλλόγου μας στην Κ. Αχαΐα.

    Καταρχάς, παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλαν με την εφαρμογή τρίλεπτης τοποθέτησης, ώστε να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση και έλεγχος προς τα πεπραγμένα του Δ.Σ., δεν κατάφεραν στο τέλος να αποκρύψουν και να φιμώσουν όσους είχαν διάφορα ερωτήματα.  

    Η διοίκηση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης παραδέχθηκε, π.χ., την καταβολή ανά μήνα του ποσού των 79€ για πάρκιν (και όχι των 100€ που είχαμε δημόσια αναφέρει), επιβεβαιώνοντας την καταγγελία μας.

    Ο πρόεδρος παραδέχθηκε την ύπαρξη οφειλής 50.000€ εισφορών προς στο ασφαλιστικό ταμείο ΙΚΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται προσαυξήσεις 9.000€, τα οποία καταβάλλει ο κάθε πολύτεκνος με τη συνδρομή του και πληρώνει την κακοδιοίκηση των προηγούμενων Δ.Σ., εάν υπάρχει απόφαση, και του προέδρου  κ. Παναγιωτόπουλου. 

    Η δικαιολογία ότι αγοράσαμε ψυγεία, για να μην καταβάλλει η οργάνωση κάθε φορά ενοίκιο για τις διανομές των τροφίμων είναι έωλη. Διότι τα ψυγεία κόστισαν 11.000€ και όχι 50.000€ που είναι το χρέος προς το ΙΚΑ και από τις προσαυξήσεις που χρεωθήκαμε θα τα είχαμε αποπληρώσει.

    Προβληματισμός μάς διακατέχει για την πορεία των οικονομικών της οργάνωσης, καθώς σε λίγο καιρό με τη διαχείριση που γίνεται και τα στοιχεία που κατατέθηκαν θα βρεθεί δυστυχώς στο κόκκινο.  

    Την 31/12/2011 στο ταμείο υπήρχε υπόλοιπο 19.436,43€, εκ’ των οποίων τα 9.945,39€ στο συρτάρι του ταμείου, ενώ σήμερα μόνο 3.307,57€ και παρόλο που η οργάνωση το 2011 κατέβαλε το ποσό των 5.202,00€ για βοηθήματα σε μέλη μας (εκλογική χρονιά άλλωστε), ενώ το 2012 μόνο 180€.

    Στην παρούσα Γεν. Συνέλευση υπήρξε και έντονη κριτική προς το Δ.Σ. για την παράνομη και παράτυπη εκπροσώπηση της οργάνωσης στο συνέδριο της ΑΣΠΕ, διότι δεν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος 8/2012 της ΑΣΠΕ, που προέβλεπε νέα εκλογή από τη Γεν. Συνέλευση των εκπροσώπων μας και δεν θα δέχονταν αποφάσεις προηγούμενων Δ.Σ.

    Τελικά παρασκηνιακές συμφωνίες και συναλλαγές ή ψευδή παραστατικά προς την ΑΣΠΕ επικράτησαν έναντι της λογικής και της νομιμότητας.

    Άραγε δεν νοιώθουν καμία ενοχή και προσβολή προς τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις μεθόδους που μεταχειρίστηκαν και το γεγονός ότι τρεις (3) εκπρόσωποί μας έριξαν 20 περίπου ψήφους με εξουσιοδότηση; 
  
    Μπορεί να στενοχωρήσαμε την κ. Μανωλοπούλου για την κριτική που της ασκήθηκε. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι κανείς μας δεν είναι στο απυρόβλητο και σε μια εκλογική διαδικασία, που υπήρξαν «Μαϊμουδιές» στον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων, το αποτέλεσμα είναι εκλογικά «Μαϊμού».  

    Να δέχεται την κριτική, κάθε φορά που δεν εκπροσωπεί επάξια τους Πολύτεκνους όπως π.χ., στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4.12.2012, όπου πριν εγκριθεί  η αντιπολυτεκνική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ  είχε αποχωρήσει.

    Τότε, δηλαδή, που η Δημοτική Αρχή θέσπισε παρανόμως εισοδηματικά κριτήρια και κατάργησε τη μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική για τους Πολύτεκνους,  η οποία προέβλεπε έκπτωση για όλους.

    Στα θετικά των αποφάσεων της Γεν. Συνέλευσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν, η αποδοχή από το Δ.Σ. των προτάσεων μας όπως: 

    - Τη δικαστική διεκδίκηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μάνα, χωρίς την καταβολή των δικαστικών εξόδων από τους δικαιούχους.

    - Τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς Πολυτέκνων από πολύτεκνους παραγωγούς.

    - Στην επαναχορήγηση της προικοδότησης από το κληροδότημα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ» σε δέκα άπορες κορασίδες των Πατρών και της Παραλίας, που χρόνια τώρα και με ευθύνη του κ. Παναγιωτόπουλου, ήταν ανενεργό.    


    Το κληροδότημα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ» ενεργοποιήθηκε, μετά τη δική μας παρέμβαση τόσο προς τα μέλη του Δ.Σ. του, όσο και προς το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.  

    Τόσα χρόνια πλήρης αδιαφορία.

    Προβληματιστήκαμε και στο άκουσμα της μικρής συμμετοχής και της ανταπόκρισης στις διοργανωμένες αιμοληψίες της οργάνωσης. Το υπάρχον Δ.Σ αντί να προβληματιστεί από την ισχνή συμμετοχή, επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη της.

    Για άλλη μια φορά τους καλούμε να εξετάσουν την πρότασή μας, την οποία είχαμε καταθέσει στις 14/6/2012 για την αιμοδοσία, όπου προτείναμε να συσταθεί επιτροπή αιμοδοσίας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της. Δεν ανταποκρίθηκαν. 

    Στο τέλος επιρρίπτοντας ευθύνες στον αρμόδιο της αιμοδοσίας μπορεί  να τερματίσουν αυτή την πρωτοβουλία Δεν θα εκπλαγούμε.

    Άλλωστε μάς έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές, αφού ακόμη και για το «χαράτσι» των 5€ που επέβαλαν στους δικαιούχους κατά της διανομή των τροφίμων, σε άλλους το χρέωσαν.

    Παρόλο που δεν τολμούν να δώσουν στη δημοσιότητα το υποτιθέμενο έγγραφο της ΑΣΠΕ, διότι δεν υπάρχει,  πρέπει να επισημανθεί ότι ήταν τοπική πρωτοβουλία.

    Στα θετικά θα  συμπεριλάβουμε τη δέσμευση μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ότι όποια στιγμή θελήσουμε είναι στη διάθεσή μας οποιοδήποτε τιμολόγιο  θέλουμε να ελέγξουμε. 

    Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ορίσουμε την ημέρα και την ώρα που θα ζητήσουμε να υλοποιηθεί.

    Τέλος καλό είναι κάποιοι, να μη διασπείρουν ψευδείς αναφορές ότι για τα άτομα που εργάστηκαν κατά τη διανομή των τροφίμων είχαμε ανάμειξη και συμμετοχή.

     Η ευθύνη της επιλογής των προσώπων και της διαδικασίας ήταν αποκλειστικά του Δ.Σ.,  κανενός άλλου.

    Εάν έταξαν εργασία σε πολλούς που είχαν ανάγκη ή δεν υπήρξαν αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής, θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες των επιλογών τους.

    Όσον αφορά τη μέχρι τώρα δράση μας και τις παρεμβάσεις μας μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2012, σε λίγες μέρες θα υπάρξει αναλυτικά αντίστοιχη ενημέρωση και ανακοίνωση.

    Γιατί για μας, ο σκοπός δεν είναι η καρέκλα, αλλά η προσφορά σε κάθε Πολύτεκνη Οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται.....

                                                  Οι Υπογράφοντες:

Αβραμόπουλος Βασίλειος                           Νικολόπουλος Αθανάσιος
Λεχουρίτης Αντώνιος                                  Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                         Γκόβας Ανδρέας
Σταθοπούλου Ελένη                                    Μπαϊρακτάρη Τούλα
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος                 Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου