5 Φεβ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.




ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Πατρών και Περιχώρων                               
Πάτρα  6/2/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, διότι όρισε την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης μετά την 6η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που όφειλαν να έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα στην ΑΣΠΕ, για την συμμετοχή των αντιπροσώπων μας στο συνέδριό της.

Παρόλο που γνώριζαν, ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 8/2012 της ΑΣΠΕ και το άρθρο 29 παρ. ΙΙ ε, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή ήταν η έγκαιρη σύγκληση της Γεν. Συνέλευσης της οργάνωσής μας, ώστε να αναδειχθούν οι εκπρόσωποι μας, το Δ.Σ., για άλλη μια φορά είναι κατώτερο των περιστάσεων και στερεί την εκπροσώπησή μας, παρόλο που είμαστε από τις πολυπληθέστερες των Πολυτεκνικών οργανώσεων στην  Ελλάδα.


Γιατί ως γνωστόν, η εκλογή αντιπροσώπων από το Δ.Σ. της οργάνωσης κατόπιν εξουσιοδότησης της Γεν. Συνέλευσης, δεν πραγματοποιήθηκε σε καμία από τις μέχρι τώρα πραγματοποιηθείσες Γεν. Συνελεύσεις σε Κ. Αχαΐα και Χαλανδρίτσα, αλλά από το προηγούμενο Δ.Σ. και πριν την εκλογική διαδικασία της 13/3/2012. Άρα οι μέχρι τώρα αποφάσεις δεν είναι σε ισχύ και τυχόν συμμετοχή είναι παράνομη και παράτυπη για την διαδικασία της ΑΣΠΕ.

Για πρώτη φορά και με ευθύνη των Διοικούντων, η οργάνωση της Πάτρας στερείται της συμμετοχής και πιθανόν της εκπροσώπησης σε κεντρικό επίπεδο, λόγω της αδιαφορίας και της ανυπαρξία τους.

Παράλληλα παραβιάζουν και το υπάρχον καταστατικό της Πολυτεκνικής Οργάνωσης που προβλέπει ότι θα έπρεπε η Γεν. Συνέλευση να είχε πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Δεν το έπραξαν.

Αλλά αδιαφόρησαν ακόμη και για το αίτημα που κατατέθηκε την 18/1/2013 με αριθμ. πρωτ:12/18-1-13 για άμεση σύγκληση Γ.Σ., ώστε να προλάβουμε τις ημερομηνίες για την συμμετοχή μας στη Γ.Σ. της ΑΣΠΕ. Αλλά δυστυχώς αγρόν ηγόραζαν.   

Ελπίζουμε η Γεν. Συνέλευση στο τέλος να πραγματοποιηθεί, ώστε να ενημερωθούν οι πολύτεκνοι για τα τεκταινόμενα, να κρίνουν και να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες. Και φυσικά σε αίθουσα που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολυτέκνων και όχι στα Γραφεία της Οργάνωσης, όπου ο χώρος είναι κατάλληλος μόνο για συνεδριάσεις του Δ.Σ. και όχι για Γενικές Συνελεύσεις.

Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο βάσει του άρθρου 20 παρ.3 του καταστατικού μας, να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους και να ενημερώσει  τα μέλη αναλυτικά προσκομίζοντας και τα αντίστοιχα παραστατικά και δικαιολογητικά.

Οι Υπογράφοντες:

Αβραμόπουλος Βασίλειος                           Νικολόπουλος Αθανάσιος
Λεχουρίτης Αντώνιος                                  Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                         Γκόβας Ανδρέας
Σταθοπούλου Ελένη                                    Μπαϊρακτάρη Τούλα 
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος                 Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου