23 Ιουλ 2012

Πάντοτε οξύ το Δημογραφικό και το πρόβλημα των πολυτέκνων .



Αγαπητοί μου Πανέλληνες και Πολύτεκνοι δεν είναι δυνατόν πλέον να μείνει κανείς αμέτοχος, βλέποντας τον κατήφορο που έχει πάρει η δημόσια ζωή, η απλή καθημερινότητα όλων μας, το έθνος μας ολόκληρο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η πατρίδα μας, που ανέδειξε τόσους ανιδιοτελείς και ηρωικούς κυβερνήτες, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας δεν έχει τη δύναμη να αναστήσει και πάλι άνδρες τίμιους για να ανορθώσουν την πατρίδα μας.


Σήμερα η πατρίδα μας περνά ιδιαίτερα δύσκολες ώρες και στο δημογραφικό πρόβλημα! Ζει στιγμές οικονομικής εξαθλιώσεως και εθνικού εξευτελισμού. Ο λαός μας αγωνιά μπροστά στην καιροσκοπία των Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες εκμεταλλεύονται την αδυναμία μας και εποφθαλμιούν τη στρατηγική μας θέση, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, μα πιο πολύ επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ορθόδοξη παράδοση και το ήθος μας, που αποτελούν τροχοπέδη στην παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων.

Είμαστε ανίσχυροι και πάλι να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Φτωχοί από εξωτερικούς συμμάχους που θα συνηγορήσουν υπέρ των δικαίων μας. Ανυπεράσπιστοι από ηγέτες που με γνώμονα το εθνικό συμφέρον θα πορευθούν προς την έξοδο της κρίσεως. Είμαστε ναρκωμένοι ως λαός από την καλοπέραση και τη φιληδονία, με τα οποία τραφήκαμε τα τελευταία χρόνια.

Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μας κάνει να παραθεωρούμε και να μη λαμβάνουμε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πάντα οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας. Ήδη ο αριθμός των θανάτων κατ’ έτος, από μερικών ετών, έχει υπερβεί τον αριθμό των γεννήσεων. Υπάρχουν χωριά στα οποία δεν έχει ακουσθεί κλάμα μωρού από δεκαετίες. Ας μην ξεχνάμε, πως είμαστε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός συνεχώς γηράσκει. Είμαστε επίσης μια χώρα που περιβάλλεται από χώρες με θεαματική αύξηση του πληθυσμού, αλλά και με εις βάρος βλέψεις που θρασύτατα ποικιλοτρόπως διατυπώνουν. Όλα αυτά θα έπρεπε προ πολλού να μας είχαν δραστηριοποιήσει, ώστε να καταστρώσουμε μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική. «Στην ουσία, όπως χαρακτηριστικά είχε τονισθεί, να προσαρμόσουμε την οικονομία μας στο στόχο της εξυγιάνσεως της δημογραφικής μας πυραμίδας». Και δυστυχώς το Κράτος στον πανικό των μέτρων, που πλήττουν ιδιαίτερα τις ασθενέστερες τάξεις, δε εφείσθη ούτε των πολυτέκνων και μάλιστα με μέτρα αντισυνταγματικά.

Όσον αφορά τις πολύτεκνες μητέρες είναι όντως ηρωισμός να έχει μια μάνα έξι, οκτώ και δέκα παιδιά και πολλές φορές να εργάζεται. Και προ παντός να υπάρχουν κάποτε και ιδιαίτερα προβλήματα. Μπροστά σε τέτοιες πραγματικά ηρωίδες μάνες όλοι στεκόμαστε με απέραντο σεβασμό. Η προσφορά τους στην κοινωνία και στην πατρίδα. Ιδιαίτερα σήμερα που κινδυνεύουμε από υπογεννητικότητα να σβήσουμε ως έθνος, είναι πολύ μεγάλη. Και όχι μόνον αξίζουν τον σεβασμό μας, αλλά και την συμπαράσταση μας και την βοήθειά μας, όσων μπορούμε. Και προ παντός πρέπει να τις μιμηθούν οι νέες μητέρες. Υπάρχουν πολλά ελληνικά χωριά, που ο πληθυσμός τους αποτελείται αποκλειστικά από γέρους. Και σε λίγο θα είναι έρημα, αν δεν κατοικηθούν από Αλβανούς μετανάστες, με όλες τις συνέπειες.

Που είναι οι όμορφες παλιές οικογένειες με τα πολλά παιδιά! Στον 127ο ψαλμό, ο ψαλμωδός απευθύνεται στον ευτυχισμένο άνθρωπο: «οι υιοί σου ως νεόφυτα ελαιών κύκλω της τραπέζης σου». Και δήτε, από την άλλη μεριά, τις οικογένειες με το ένα και τα δύο παιδιά που δυστυχώς γίνονται κάποτε ένα ή κανένα. Δεν είναι λοιπόν μόνο προσφορά στην πατρίδα τα πολλά παιδιά. Είναι και στοιχείο ευτυχίας για την οικογένεια. Και για να κλείσωμε, επανερχόμενοι στην αρχή, η τιμή ανήκει και στους δύο γονείς που φέρουν και οι δύο το βάρος. Αλλά κυρίως στην πολύτεκνη μητέρα η οποία είναι άξια τιμής από ολόκληρη την κοινωνία.

ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

Η απειλή είναι φοβερή για τη γηραιά ήπειρο μας από τις δυσμενείς δημογραφικές εξελίξεις. Τα πρωτοφανή μεγέθη της αυξήσεως του πληθυσμού των ηλικιωμένων και η μείωση των γεννήσεων αποτελούν πλέον φαινόμενο ανησυχητικό. Και αντί για ενθάρρυνση και ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών η κυβέρνηση προχωρεί, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, στην «ανακατανομή» των πολυτεκνικών επιδομάτων. Δεν θέλει, δυστυχώς, να αντιληφθεί, πως έτσι οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες θα είναι τραγικές. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι γενικότερο. Απαιτεί γενναιότητα, γιατί από τη σωστή και αφειδώλευτη αντιμετώπιση εξαρτάται το μέλλον της πατρίδος μας. Η στήριξη των πολυτέκνων είναι προσφορά προς το Έθνος που κινδυνεύει από τη γήρανση του πληθυσμού. Γι’ αυτό πέραν των επιδομάτων απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως η δημιουργία επαρκών βρεφονηπιακών σταθμών, η αύξηση της αδείας τοκετού και σημαντικές φορολογικέ ελαφρύνσεις. Το κράτος πρέπει επιτέλους να γίνει γενναιόδωρο στους αφανείς αυτούς ήρωες που επωμίζονται τεράστια βάρη στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΗΓΕΤΩΝ

Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος τα επισημαίνει: «Οι άρχοντες πρέπει να ξεπερνούν κατά πολύ τους άλλους, να γίνονται καθημερινά ανώτεροι, να έχουν αξία και αρετή ανάλογη με το αξίωμά τους». Και ο ιερός Χρυσόστομος: «Ο πολιτικός ηγέτης πρέπει να έχει βίο ακηλίδωτο, ώστε να τον έχουν όλοι ως παράδειγμα». «Εκείνος που ασκεί την πολιτική εξουσία δεν θα μπορέσει να τη διαχειρισθεί δίκαια, αν προηγουμένως δεν κυβερνήσει τον εαυτό του όπως πρέπει, και αν δεν τηρήσει με μεγάλη ακρίβεια και τους πολιτικούς και τους θρησκευτικούς νόμους». «Εκείνος που είναι σε θέση να άρχει και να άρχεται, αυτός θα μπορέσει να κυβερνήσει την οικογένειά του, εκείνος που θα μπορέσει να κυβερνήσει το σπίτι του, θα μπορέσει να κυβερνήσει και μια πόλη, θα μπορέσει να κυβερνήσει όλη την οικουμένη. Αν όμως δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει τον ψυχικό του κόσμο πως θα μπορέσει να κυβερνήσει την οικουμένη; Πως θα ωφελήσει άλλους αυτός που δεν μπόρεσε να ωφελήσει τον εαυτό του;» Και αλλού σημειώνει: « Ο άρχοντας σ’ αυτό κυρίως πρέπει να άρχει, στο να νικάει με την αρετή του, αν όμως νικιέται, δεν είναι πλέον άρχοντας. Γι’ αυτό «ο άριστος άρχοντας πρέπει να είναι αδυσώπητος στον εαυτό του και στις πράξεις του»

Και επιλέγει ο ιερός Χρυσόστομος: «Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να έχουν υψηλή νοημοσύνη, να μιλούν με παρρησία, να περιφρονούν τα βιοτικά, να μισούν την πονηριά, να είναι ήπιοι και φιλάνθρωποι». Έχουν χρέος «να παραβλέπουν τα δικά τους συμφέροντα και να φροντίζουν για τα προβλήματα του λαού τους»

Τέτοιοι λοιπόν πρέπει να είναι οι πολιτικοί άρχοντες: ικανοί, αδιάφθοροι, ακέραιοι, φιλάνθρωποι, φιλοπάτριδες και φιλόθεοι. Ανώτεροι σε αρετές και σε ικανότητες από το λαό. Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη ιδιαιτέρως σήμερα και η πατρίδα μας. Τέτοιους πολιτικούς έχει χρέος να εκλέγει και ο λαός.

Ας ευχηθούμε να έχουμε σύντομα την οικονομική ανάσταση της πατρίδας μας και να προσέξουν οι πολιτικοί μας την κοινωνική ομάδα ιδιαίτερα των πολυτέκνων.

Άρθρο γνώμης

(Εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε με ανθρώπινες υπάρξεις την Ελλάδα και οπωσδήποτε δεν μπορεί να σβήσει, διότι η γη της έχει ποτιστεί από αίμα ηρώων και μαρτύρων)

Του Γεωργίου Αραβίδη
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας
από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου