24 Μαρ 2012

Εκλογές στην Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών στις 11 Μαρτίου

Στις κάλπες προσέρχονται την την Κυριακή 11 Μαρτίου, οι πολύτεκνοι της Πάτρας, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου, από της 8.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.
Ενόψει των εκλογών υποψήφιοι του Συλλόγου δημοσιοποιήσαν την εξής ανακοίνωση:
"Η Κοινωνία και η Οικονομία μας βιώνει δύσκολες στιγμές. Οι πολύτεκνοι, η «ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού» της χώρας μας και αντίδοτο στο Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, έχουν μπει στο στόχαστρο τα δύο τελευταία χρόνια. Πλήττονται καθημερινά παρά την Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5, που επιτάσσει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες, να τυγχάνουν ειδικής φροντίδας από το κράτος.


Δυστυχώς το κράτος, αντί να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή Δημογραφικής πολιτικής με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προχωρά σε πολιτικές ΑΝΤΙπολυτεκνικές και ΑΝΤΙδημογραφικές, που οδηγούν τις πολυμελείς οικογένειες καθημερινά σε εξαθλίωση.
Σ΄ αυτή τη χρονική στιγμή απαιτείται ο σύλλογος Πολυτέκνων να αποβάλει την Αφωνία και τυχόν Παραφωνία και να αποκτήσει Δυνατή Φωνή και Ουσιαστική Παρέμβαση.
Να αξιοποιήσει την δύναμη των εννέα χιλιάδων (9.000) οικογενειών μας.
Να προχωρήσει με όραμα, χρηστή διαχείριση και διαφάνεια σε όλες της τις λειτουργίες.
Με τη συμμετοχή και την παρέμβασή μας στους Κοινωνικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια, με θέσεις και προτάσεις.
Με την ελπίδα, την φιλοδοξία και το μεράκι, στον καθημερινό αγώνα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας.
Συνάδελφοι πολύτεκνοι,
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, διαφαίνεται η περαιτέρω κατάργηση δικαιωμάτων μας.
Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές αποφάσεις, οφείλουμε, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, η κάθε πολυτεκνική οργάνωση να πιέσει τους εκάστοτε πολιτικούς εκπροσώπους. Ανεξαρτήτου κόμματος ή θέσης που θα κατέχουν.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε, πιθανόν όχι ουσιαστικά.
Γι’ αυτό άλλωστε προχώρησαν σε μέτρα όπως την μείωση του αφορολογήτου και για τους Πολύτεκνους, στην επιβολή οικονομικού πλαφόν για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στην κατάργηση των μεταγραφών φοιτητών στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, την ουσιαστική κατάργηση του διορισμού των Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών, τη ρύθμιση κοροϊδία για το Ειδικό Τέλος ακινήτων κ.α.
Για να αποτρέψουμε την κατάργηση περαιτέρω δικαιωμάτων μας αλλά και για να ανακτήσουμε ότι αντισυνταγματικώς έχουν καταργήσει. Οφείλουμε καθημερινό αγώνα εναντίον της κατάργησης της μείωσης του αφορολογήτου και των παροχών της πολυτεκνικής οικογένειες.
Σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και συντονισμό, ώστε να εδραιώσουμε την μεταξύ μας αλληλεγγύη και να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη αγοραστική μας δύναμη, προς όφελος των μελών μας και των οικογενειακών προϋπολογισμών.
Γι’ αυτό πρωταρχικός μας στόχος θα είναι:
- Η δημιουργία Τράπεζα αίματος από τις πολύτεκνες οικογένειες,
- Η δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τα μέλη μας,
- Την διεκδίκηση από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης(Δήμους), τη μείωση ή την πλήρη απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη και Φόρους για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
- Την καταγραφή της επαγγελματικής ενασχόλησης των μελών μας και την έκδοση καταλόγου για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των πολυτέκνων.
- Την επανέκδοση του ενημερωτικού εντύπου της οργάνωσής μας,
- Την προσπάθεια τροποποίησης και εκσυγχρονισμού του καταστατικού μας,
- Την θεσμοθέτηση βράβευσης αριστούχων μαθητών, πολύτεκνών οικογενειών.
Παράλληλα αξιοποιώντας την αγοραστική δύναμη των εννέα χιλιάδων(9.000) οικογενειών μας, μπορούμε να διαπραγματευτούμε ευνοϊκότερη τιμολόγηση σε αγαθά και υπηρεσίες, πετυχαίνοντας μείωση του οικονομικού κόστους και οικονομική ανακούφιση των πολύτεκνων οικογενειών μας.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν Στόχοι και Επιδιώξεις όλων μας, που θέλουμε την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, κύτταρο δημιουργίας και προάσπισης του θεσμού της οικογένειας που σήμερα βάλλεται ανελέητα.
Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους Πολύτεκνους, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης της οργάνωσης μας.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου, από της 8.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.
Οι Υποψήφιοι.
Για πρόεδρος : ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υπάλληλος ΙΚΑ (            6947816661      )
Για γραμματέας: ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος (            6986569375      )
Για το Δ.Σ.
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(ΤΖΟΗ) Εργαζόμενος στην ΑΜΣΤΕΛ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ιδιωτική Υπάλληλος
ΓΚΟΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ιδιοκτήτης καταστήματος
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης πρόεδρος Τ.Δ. Μοιραλίου
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Υπάλληλος ΔΕΥΑΠ
ΚΑΛΑΜΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Ιδιοκτήτης Καταστήματος
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Υπάλληλος ΔΕΗ, συνδικαλιστής
ΜΑΝΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Επιχειρηματίας Αντιδήμαρχος Δήμου ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εργαζόμενος στη ΝΟΥΝΟΥ
ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας, συνδικαλιστής
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ
Για Εξελεγκτική Επιτροπή
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Υπάλληλος ΕΛΤΑ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Υπάλληλος Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου