19 Νοε 2015

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.


ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ



    
 
Εντονα αντιδρούν οι πολύτεκνοι στην μη λήψη μέτρων από την για τους πλειστηριασμούς κατοικιών πολυτέκνων που έχουν "κόκκινα δάνεια".

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους αναφέρεται ότι:

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και επισημαίνονται από τα ΜΜΕ για τις ρυθμίσεις, που πρόκειται να γίνουν για τα κόκκινα δάνεια, τόσο από πλευράς της Τρόικα, όσο και από πλευράς Κυβερνήσεως, οι πολύτεκνοι αγνοούνται παντελώς και προκλητικώς και εξομοιώνονται με όσους έχουν τρία τέκνα (έστω και εάν έχουν 4,6, 8,10, κ.λπ. τέκνα)!

Έτσι θα καθορισθεί στο ίδιο ποσό το ανώτατο όριο για την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας και στο ίδιο ποσό το ανώτατο όριο εισοδήματος, για όσους έχουν τρία τέκνα και για τους πολύτεκνους με όσα τέκνα και έχουν 4,7,9,13 κ.λπ!!!

Με αυτή τη ρύθμιση καταργείται κάθε έννοια στοιχειώδους δικαιοσύνης και αγνοούνται προκλητικώς οι διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος που διαλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων και τ΄ ακόλουθα:

«1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το κράτος

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους ».


Παραβλέπεται ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ΄ αριθμ. ένα εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας, η Ελλάς είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου, το 20% και πλέον του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, την τριετία 2011-2012-2013 οι θάνατοι(339.561) ξεπέρασαν τις γεννήσεις(300.993) κατά 38.628!!!

Ακόμη για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2013 οι γεννήσεις κατήλθαν κάτω από το όριο των 100.000 και ήσαν μόλις στις 94.134 οι δε θάνατοι ανήλθαν στους 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Το 2014 οι θάνατοι (114.311) υπερέχουν των γεννήσεων  (93.452) κατά 20.779 και το πρώτο δεκάμηνο του 2015 (1/1 έως 9/11) οι θάνατοι ανήλθαν στους 103.838 και οι γεννήσεις είναι μόλις 79.123, υπεροχή δηλ. των θανάτων κατά 24715!!! Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Αγνοείται ακόμη και το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ) του Φεβρουάριο του 1993 (πριν από 23 χρόνια) που επεσήμαινε τα εξής:

«..Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα..εθνικούς κινδύνους..θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες..». Πέραν των όσων ανέφερε για την « αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών - αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες .. ».

Αυτά πριν από 23 χρόνια (που οι γεννήσεις υπερείχαν κατά πολύ των θανάτων)!!!

Αγνοείται επίσης η ΟΚΕ, που  με τη Γνώμη πρωτοβουλίας της  «ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ», τον Μάρτιο του 2014 στη σελ 20-21 επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι βασικό εργαλείο ασκήσεως κοινωνικής δικαιοσύνης και έμπρακτης εφαρμογής της ισονομίας έναντι των πολιτών είναι το εκάστοτε φορολογικό σύστημα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του πρώην υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε όλα τα φορολογικά μέτρα που ελάμβανε εξομοίωνε τους πολυτέκνους με τους αγάμους!!!

            Έχουν ξεχασθεί τα όσα  ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός είχε επισημάνει στις 16-1-2015 για τα όσα έχουν υποστεί οι πολύτεκνοι και την ανάγκη να αρθούν οι σε βάρος τους αδικίες, αλλά και τα όσα επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δηλώσεις του στις 5-11-2015 για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και εν όψει της δημογραφικής κατάρρευσης, που απειλεί την Ελλάδα.

            Ζητούμε όχι την τήρηση της Συνταγματικής Επιταγής του άρθρου 21, αλλά στοιχειώδη δικαιοσύνη:

Στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια το ποσό της αντικειμενικής αξίας, που θα καθορισθεί, όπως και το ύψος του εισοδήματος, για τους δανειολήπτες, να μην σταματά στα τρία μόνον τέκνα, αλλά να αυξάνεται για τους πολυτέκνους αναλόγως για το τέταρτο και για κάθε επί πλέον τέκνο, δηλαδή για το τέταρτο, το πέμπτο…  κ.λπ τέκνο.                 
                                                           
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. της Α.Σ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου