16 Απρ 2013

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ           
ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                                 ΠΑΤΡΑ, 16/4/2013

              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.

    Σε λίγες μέρες εκπνέει η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την οικονομική ενίσχυση είκοσι (20) άπορων κορασίδων, δέκα (10) ανά δύο έτη, από το Κληροδότημα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ».    

    Μετά από εξαετή αδράνεια και απραξία, το κληροδότημα ενεργοποιήθηκε λόγω της δικής μας παρέμβασης, τόσο στα μέχρι τότε μέλη του Δ.Σ. όσο και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

    Μια αδράνεια η οποία δυστυχώς οφειλόταν, κατά βάση, στην απραξία του προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, ο οποίος τελούσε αντίστοιχα και πρόεδρος του Κληροδοτήματος.

    Η ενεργοποίηση της χορήγησης των οικονομικών βοηθημάτων από το Κληροδότημα αποτέλεσε τρανή απόδειξη της Δημιουργικής Αντιπολίτευσης, που ασκούμε στο υπάρχον Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων.

    Άραγε τι έχουν να μας προσάψουν τώρα όλοι αυτοί, που, σαν Γυρολόγοι μας κατηγορούν στα μέλη των Πολυτέκνων ότι διαταράσσουμε την «Ηρεμία» του Δ.Σ.;   


    Γιατί έξι χρόνια τώρα ο πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης δεν είχε προχωρήσει, σε καμία ενέργεια και δεν είχε ζητήσει από την πολιτεία την συμπλήρωση του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, ώστε να λειτουργεί; 

    Κατέθετε άραγε αυτά τα χρόνια, τον ετήσιο Ισολογισμό στην Διεύθυνση Κληροδοτημάτων όπως όφειλε, για να γίνεται ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης ή όχι;
    Παράλληλα σήμερα μας προβληματίζει η απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης από πλευράς του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις άπορες κορασίδες που τέλεσαν το μυστήριο του Γάμου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση.    

    Δεν πιστεύουμε ότι αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια, αλλά διαχρονική λειτουργική συμπεριφορά του Προέδρου.

    Για το λόγο αυτό καλούμε το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, να προχωρήσει στην ουσιαστική ενημέρωση μέσω των Μ.Μ.Ε. (έντυπων & ηλεκτρονικών), αλλά και μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων ή των Ενοριών της Εκκλησίας μας.   

    Θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και τυχόν ολιγοήμερη παράταση των δικαιολογητικών, πέραν της 26/4/2013, που θα πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Σαχτούρη 34-38.

    Με αφορμή του Δελτίου Τύπου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις δικαιούχες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και είναι τα εξής: 

 1. Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου.

 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πατρικής οικογένειας και της ιδίας.

 3. Εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. της ενδιαφερόμενης, του πατρός της και του συζύγου της. Σε περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής δηλώσεως φόρου εισοδήματος θα υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/86 θεωρημένες από την κατά τόπον αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 4. Βεβαίωση εργοδότη για την απασχόλησή της και σε αντίθετη περίπτωση βεβαίωση ανεργίας.

 5. Βεβαίωση Αστυνομικής Αρχής ή τοπικού Διαμερίσματος περί της μονίμου κατοικίας της ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από αρμόδια αρχή. 

 6. Ποινικό μητρώο της ενδιαφερόμενης.

                                               Με εκτίμηση,

                                     Οι υπογράφοντες μέλη της

              ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Αβραμόπουλος Βασίλειος      
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος                                                   
Λεχουρίτης Αντώνιος    
Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος
Μπαϊρακτάρη Τούλα
Σταθοπούλου Ελένη  
Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας   
Ζαχαρόπουλος Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου