8 Δεκ 2012

Θρήνος για τα τρία νεκρά αδέλφια που κάηκαν στη Μεσορόπη Πολύτεκνης Οικογένειας.

Νεκρά είναι τρία ανήλικα παιδιά από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στη Μεσορόπη Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί από ξυλόσομπα που έκαιγε.


Όπως ανέφερε  η πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ τα τρία αδέρφια, 5,7 και 15 ετών δεν μπόρεσαν να απεγκλώβιστούν.
Στο σπίτι διέμεναν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.


Τα έξι παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο του σπιτιού και οι γονείς τους με το ηλικιωμένο ζευγάρι στον κάτω όροφο. Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά επικράτησε πανικός και έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθούν τα παιδιά αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Σε πρώτη φάση οι γονείς και οι γείτονες μετέφεραν τα τρία μικρότερα παιδιά (δυο κορίτσια κι ένα αγόρι).

Την στιγμή όμως που είχε ανέβει ο 15χρονος στον επάνω όροφο για να βοηθήσει και αυτός στην απομάκρυνση των άλλων δυο αδελφών τους κατέρρευσε η στέγη και καταπλάκωσε τα τρία παιδιά.

Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά που εξαπλώθηκε και σε παρακείμενα σπίτια κατασβέστηκε άμεσα.

Η πολύτεκνη οικογένεια αριθμούσε συνολικά δέκα παιδιά από τα οποία τα τέσσερα σπούδαζαν και τα υπόλοιπα έξι ζούσαν μαζί με τους γονείς τους στην πόλη της Καβάλας.

Ο πατέρας εργάζεται στη ΔΕΗ Καβάλα και η μητέρα ως καθηγήτρια γαλλικών διδάσκει σε γυμνάσιο της πόλης. Η οικογένεια συνήθιζε κάποια Σαββατοκύριακα να επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του πατέρα στη Μεσορόπη όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά.

Ο δήμος Καβάλας σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών ακύρωσε για το Σαββατοκύριακο όλους τους προκριματικούς αγώνες του μίνι φουτμπολ δημοτικών σχολείων στο οποίο ήταν η σειρά να συμμετάσχει και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο εννιάχρονος μαθητές που έχασε τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου