25 Σεπ 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.



Μειωμένες μηνιαίες εισφορές για τους αθλητές των σωματείων της Αχαΐας που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες προτείνει η Πολυτεκνική παρέμβαση με επιστολή της σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Είναι γνωστό ότι ο αθλητισμός αποτελεί την καλύτερη ενασχόληση για τους νέους, γιατί πραγματώνει το αρχαιοελληνικό «νους υγιής εν σώματι υγιείς», αλλά και γιατί δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές και αναγκαίες δεξιότητες επικοινωνίας και ζωής.


Μέσα στους αθλητικούς χώρους, οι νέοι ασκούν το σώμα τους και ενδυναμώνουν την ψυχή τους ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται με όλες τις αρετές και τις αξίες που τους είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του στίβου της ζωής.

Παράλληλα ο αθλητισμός συμβάλλει στην καλλιέργεια συνειδήσεων που εμφορούνται από πανανθρώπινες αξίες. Προωθεί την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, την Ειρήνη και τη φιλία.

Όλες αυτές και πολλές άλλες αξίες, αντιμάχονται και καταπολεμούν τον ανταγωνισμό, την άνευ ορίων και ηθικών αναστολών επιδίωξη της νίκης ή της επιτυχίας, τον ατομικισμό και τον εγωκεντρισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, που ταλανίζουν την ανθρωπότητα σήμερα.

Το ομαδικό πνεύμα, η αλληλοβοήθεια, η ευγενή άμιλλα, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η δημιουργική δράση και ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, είναι μερικές αρετές που καλλιεργούνται μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες.
Είναι δεξιότητες επικοινωνίας και ζωής, που αποτελούν την προϋπόθεση και το σταθερό θεμέλιο της ανθρώπινης συμβίωσης, της κοινωνικής συνοχής και της ατομικής επιτυχίας στη ζωή.

Αυτή είναι η, γνωστή άλλωστε σ’ σας, μεγάλη προσφορά προς τους νέους αλλά και προς την κοινωνία των αθλητικών σωματείων που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη τη ένωσή σας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, θέλουμε τη νεολαία μας να καταφεύγει στον αθλητισμό για να έχει μια υγιή ενασχόληση, που δυναμώνει το σώμα και την ψυχή, καλλιεργεί αρχές και αξίες, σε ένα σύγχρονο με πολλούς κινδύνους και προκλήσεις.

Γνωρίζουμε τη μεγάλη και δύσκολη  προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα οι αθλητικοί παράγοντες των συλλόγων, για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία. Μας είναι γνωστό ο ανταποδοτικός σκοπός των εισφορών από τις ακαδημίες για κάθε σωματείο.

Όμως θα θέλαμε να σας καλέσουμε, όπως μεταφέρεται στα σωματεία μέλη σας το αίτημά μας, για εφαρμογή μειωμένων μηνιαίων εισφορών για τους αθλητές των ακαδημιών τους, που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

Αυτό θα αποτελέσει ελάχιστη προσφορά και αναγνώριση στην πολύτεκνη οικογένεια, αποτρέποντας στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε, νέοι άνθρωποι να στερηθούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό, στα πλαίσια περιορισμού των δαπανών, για τη φετινή χρονιά, των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ενημερώσετε τα σωματεία μέλη σας και παρακαλούμε όποια ανταποκριθούν στο αίτημά μας, να ενημερώσετε την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και περιχώρων, για να το γνωστοποιήσουμε στις πολυτεκνές οικογένειες, καθώς και να το αναρτήσουμε στις ιστοσελίδες που διαχειριζόμαστε.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:


Αβραμόπουλος Βασίλειος                                                                                         Μαστρογιαννόπουλος, Γεώργιος                                                   
Λεχουρίτης Αντώνιος                                                                                                                        Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                                                                                                  Μπαϊρακτάρη Τούλα
Σταθοπούλου Ελένη                                                                                                                 Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Γκόβας Αντρέας                                                                                                                       Νικολόπουλος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου