1 Σεπ 2012

Δωροεπιταγές σε 100 παιδιά πολύτεκνων της Ροδόπης.

Οι επιταγές, με τη χορηγία της Περιφέρειας, θα μοιραστούν 
σε παιδιά που φέτος θα ξεκινήσουν το σχολείο, σε μαθητές 
που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και σε αριστεύσαντες

Να ενισχύσουν την πολυμελή οικογένεια και να επιβραβεύσουν τις επιδόσεις των παιδιών που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσπαθεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων της Ροδόπης, που στέκεται αρωγός στην πολύτεκνη οικογένεια παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παραδώσει δωροεπιταγές στα πρωτάκια των πολύτεκνων, καθώς και στα μεγαλύτερα παιδιά που κατάφεραν να διαπρέψουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος στηριζόμενος από τις τοπικές αρχές, συνηθίζει να διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα πρωτάκια, τους εισακτέους και τους αριστεύσαντες, ενώ φέτος αποφασίστηκε τα παιδιά να τιμηθούν στο πλαίσιο μίας κοινής γιορτής. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και πολύ σύντομα θα οριστεί η ημερομηνία της. 

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ 

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας, είπε ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Ροδόπης Στέφανος Τζώγας, μιλώντας για την εκδήλωση. Ανέφερε πως ακόμα οι διοργανωτές αναζητούν χορηγούς με σκοπό να δοθούν δωροεπιταγές σε όλα τα παιδιά που θα τιμηθούν. Μέχρι στιγμής θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενισχύοντας οικονομικά το σύλλογο. Τα χρήματα που διέθεσε θα δοθούν με τη μορφή δωροεπιταγών των 30 ευρώ στα πρωτάκια, για την αγορά των σχολικών τους ειδών, στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και στους αριστούχους πάλι με επιταγές των 30 ευρώ. Ο Σύλλογος απευθύνθηκε και στα Επιμελητήρια της Ροδόπης ζητώντας τη χορηγία τους και αν οι απαντήσεις είναι θετικές οι  δωροεπιταγές θα γίνουν των 50 ευρώ.  «Φέτος και εμείς προσαρμοστήκαμε λίγο περισσότερο στις συνθήκες. Ενώ κάθε χρόνο είχαμε δυο εκδηλώσεις μια για τα πρωτάκια και μια για τους αριστεύσαντες και παιδιά τα οποία πρώτευσαν και μπήκαν στα πανεπιστήμια, φέτος θα κάνουμε μια εκδήλωση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΠΑΙΔΙΑ 

Στην  εκδήλωση των πολυτέκνων θα λάβουν μέρος περισσότερα από 100 παιδιά μαζί με τα πρωτάκια που θα αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο το ταξίδι της γνώσης στην πρώτη δημοτικού. Αυτή την πρώτη τους επαφή με το θρανίο θέλουν να κάνουν ομορφότερη τα μέλη του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό κάθε χρόνο ενισχύουν τις πολύτεκνες οικογένειες για την αγορά των σχολικών ειδών των παιδιών τους.  Συνολικά 57 πρωτάκια, παιδιά των μελών του συλλόγου πολυτέκνων θα μπουν στις σχολικές αίθουσες φέτος. Άλλοι 35 είναι οι επιτυχόντες με την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και 12 είναι οι αριστεύσαντες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Η ΚΡΙΣΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Εκπαιδευτικός ο ίδιος και πατέρας μίας πολυμελής οικογένειας ο Στέφανος Τζώγας συνεχάρη τους μαθητές που παρά την κρίση και τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη χρημάτων, κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Οι επιτυχόντες κατάφεραν να ξαφνιάσουν την ελληνική κοινωνία, δείχνοντας πως υπάρχει ελπίδα και την κρατούν στα χέρια τους οι ίδιοι.  «Συνήθως όχι μόνο ο δικός μας ο λαός, αλλά γενικά όλοι οι λαοί του πλανήτη μας όταν έρχονται δύσκολες καταστάσεις, δείχνουμε ακριβώς ότι στα δύσκολα μπορούμε και επιβιώνουμε.  Επιμένουμε και μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Συνήθως όταν περνάμε καλά ξεχνάμε τις αξίες μας. Μέσα από αυτή την κρίση είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πολλά πράγματα από τις παραδόσεις, τα ήθη του τόπου και της γενιάς μας και αυτό πιστεύω έκαναν τα παιδιά». 

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Η προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας είναι πολυσήμαντη στην ελληνική κοινωνία. Είναι εξάλλου γνωστό το χρόνιο δημογραφικό μας πρόβλημα. Σε αυτό ακριβώς απαντά η οικονομική ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών από την πολιτεία. Τα επιδόματα που δεν έχουν προνοιακό χαρακτήρα, αλλά δίνουν το «οικονομικό» κίνητρο στην ελληνική οικογένεια να γεννήσει περισσότερα παιδιά. 

Η κρίση όμως τα ισοπεδώνει όλα, ακόμα και τα επιδόματα της πολύτεκνης οικογένειας. Τα όσα έχουν εξαγγελθεί από το οικονομικό επιτελείο, περί περικοπής των επιδομάτων, προκάλεσαν την αντίδραση των πολυτέκνων που δεν απέκλεισαν ακόμα και τις κινητοποιήσεις. 

Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το πενιχρό βοήθημα που δέχονται αυτές οι οικογένειες, είπε ο κ. Τζώγας κάνοντας λόγο για επιδρομή στα επιδόματα και κατ’ επέκταση τη ζωή των πολυτέκνων.

Όλγα Τσιούλφα  από την εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υ.Γ. Δυστυχώς ο σύλλογός μας στην Πάτρα βρίσκεται σε ΧΕΙΜΑΙΡΙΑ ΝΑΡΚΗ. Κάντε ησυχία μην ξυπνήσει..........   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου