14 Μαΐ 2015

ΑΥΞΗΣΗ 650 % ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.



                                                                                                  ΠΑΤΡΑ 14.5.2015

                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 650%.

Αφορμή για την παρέμβασή μου σήμερα αποτελεί η διαπίστωση μετά την ανακοίνωση των προϋποθέσεων στον τοπικό τύπο, για εγγραφή νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πατρέων, όπου η παρούσα Δημοτική Αρχή κατήργησε τις μέχρι τώρα αποφάσεις για τις Πολύτεκνες Οικογένειες.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα προβλέπονταν η απαλλαγή καταβολής τροφείων για παιδιά Πολύτεκνων οικογενειών με εισόδημα μέχρι 30.000€, και η καταβολή 15€ σε Πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.001,00€, σήμερα,  τις εξαναγκάζει μηνιαίως να καταβάλουν 100,00€.
Μια αύξηση δηλ. 650% στα τροφεία για τις Πολύτεκνες οικογένειες, όταν «ηχούν» ακόμη στα αυτιά μας η εξαγγελία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, για κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς.
Άραγε πως θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής;
Σε τι διαφέρει από την εφαρμοζόμενη Εθνοκτόνα πολιτική των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, που βάλουν κατά της οικογένειας και έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση  την κοινωνία;