14 Μαΐ 2015

ΑΥΞΗΣΗ 650 % ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.



                                                                                                  ΠΑΤΡΑ 14.5.2015

                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 650%.

Αφορμή για την παρέμβασή μου σήμερα αποτελεί η διαπίστωση μετά την ανακοίνωση των προϋποθέσεων στον τοπικό τύπο, για εγγραφή νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πατρέων, όπου η παρούσα Δημοτική Αρχή κατήργησε τις μέχρι τώρα αποφάσεις για τις Πολύτεκνες Οικογένειες.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα προβλέπονταν η απαλλαγή καταβολής τροφείων για παιδιά Πολύτεκνων οικογενειών με εισόδημα μέχρι 30.000€, και η καταβολή 15€ σε Πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.001,00€, σήμερα,  τις εξαναγκάζει μηνιαίως να καταβάλουν 100,00€.
Μια αύξηση δηλ. 650% στα τροφεία για τις Πολύτεκνες οικογένειες, όταν «ηχούν» ακόμη στα αυτιά μας η εξαγγελία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, για κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς.
Άραγε πως θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής;
Σε τι διαφέρει από την εφαρμοζόμενη Εθνοκτόνα πολιτική των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, που βάλουν κατά της οικογένειας και έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση  την κοινωνία; 

Σε μια χρονική στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί η πατρίδα μας σε χώρα γερόντων λόγω της υπογεννητικότητας, οφείλει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να στηρίξει τις πολυμελείς οικογένειες  που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Όπως άλλωστε πράττουν και άλλοι Δήμοι στη χώρα μας, όπου έχουν προχωρήσει στην απαλλαγή της καταβολής τροφείων για τις Πολύτεκνες οικογένειες. Όπως έπραξε και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχαήλ Σελέκος, ο οποίος ήταν  και Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ».
Ελπίζω, στην προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλάζοντας την απόφαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το χρηματικό ποσό που θα καλούνται να καταβάλουν οι Πολύτεκνοι, για τροφεία στους Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς από την επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά για το «νέο» Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, μέχρι πότε θα δείχνει αδιαφορία για τα προβλήματα των πολυτέκνων;

 Πότε θα επιτέλους θα προχωρήσει σε μια ουσιαστική παρέμβαση;

Καλές οι συναντήσεις του Δ.Σ. και οι φωτογραφίες, να υπάρχει όμως ενημέρωση και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Άραγε πότε θα πραγματοποιηθεί τριμηνιαία η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης, όπως προβλέπει το καταστατικό κατά το άρθρο 20 παρ.1;     



Με εκτίμηση,
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
Τηλ.:6932637029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου