19 Μαρ 2014

'Όταν τα έγγραφα μιλάνε, τα στόματα σωπαίνουν...


Παρόλο που έχουν περάσει τόσες μέρες από την κατάθεση του παρακάτω εγγράφου, τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν έχουν δώσει καμία απάντηση και δεν τολμούν να αναρτήσουν στην Ιστοσελίδα του συλλόγου τα απαιτούμενα παραστατικά για να ενημερωθούν οι Πολύτεκνοι. Αραγε γιατί;  



ΠΑΤΡΑ 11/3/2014                                            ΠΡΟΣ:
                                                                        Δ.Σ. & ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                  ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
                                                          ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

                                                         

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/2/2014.

Συνάδελφοι,

Μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/2/2014, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προεδρείου επί της διαδικασίας, δεχόμαστε και μια συκοφαντική επίθεση από πλευράς  του προέδρου της Οργάνωσης. 

Μας συκοφαντεί ότι δήθεν κάποιος αφαίρεσε το CD με την μαγνητοφώνηση των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, διαδικασία για την οποία υπήρξαν γνώστες μόνο τα μέλη του Δ.Σ., καθώς πρώτη φορά ακολουθήθηκε αυτός ο τρόπος καταγραφής. Άλλωστε σε όλες τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, τα πρακτικά και οι αποφάσεις καταγράφονταν χειρόγραφα και όχι σύμφωνα με την διαδικασία της απομαγνητοφώνησης.

Σας είναι ακόμη και γνωστό, ότι κανένας από όσους τοποθετήθηκαν δεν προσέγγισαν το αναλόγιο από την σκάλα που ήταν η κονσόλα αλλά από την άλλη πλευρά, αλλά διπλά σ’ αυτήν και για όλο το χρονικό διάστημα, ήταν μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.  Άρα θα γινόταν αντιληπτός ο οποιοσδήποτε επιχειρούσε να προσεγγίσει την κονσόλα.  

Προκαλεί λοιπόν εντύπωση γιατί δεν υπήρξε καμία αναφορά στο τέλος της Γεν. Συνέλευσης περί της απώλειας, όταν έξω από το Εργατικό Κέντρο παραμέναμε και συζητούσαμε με άλλα μέλη της Οργάνωσης όπως π.χ. τον Γραμματέα, τον λογιστή κ.α.  

Άραγε ποιοι είναι αυτοί που δεν θα ήθελαν να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά;

Μήπως αυτοί που είχαν θέσει τα ερωτήματα για τη Δράση του Δ.Σ. και τα Οικονομικά της Οργάνωσης ή αυτοί που δεν έδωσαν καμία απάντηση ως όφειλαν στα παραβρισκόμενα μέλη; 

Επειδή πολλές φορές ο πρόεδρος δηλώνει ότι όλα βαίνουν καλώς και απαντά σε κάθε ερώτημα που του τίθεται, τους καλούμε Δημόσια, τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, να προχωρήσουν στην ανάρτηση στη σελίδα της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε στην Γεν. Συνέλευση και απάντηση δεν λάβαμε:

1.    Την απόφαση – εισήγηση του Δ.Σ. και την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης, για την μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ από το 2006, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του συλλόγου από πρόστιμα, πάνω από το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€).
2.    Την απόφαση ρύθμιση προς το ΙΚΑ για την οφειλή της οργάνωσης καθώς και τις μηνιαίες καταβολές προς το ΙΚΑ, αναλυτικά ανά μήνα για το έτος 2013. Μια ενέργειά σας που θα κατέρριπτε την καταγγελία μας για απώλεια της ρύθμισης που είχατε συνάψει με το ΙΚΑ.
3.    Την απόδειξη πληρωμής της οφειλής προς την ΑΣΠΕ ποσού 6.302,00€, σύμφωνα με την εγκύκλιό της αρ. 5/2013 και αρ. πρωτ: 416/23.12.2013, που είναι αναρτημένη και στη σελίδα της ΑΣΠΕ.  


4.    Το τιμολόγιο πληρωμής των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν για την Λαϊκή Αγορά Πολυτέκνων που πραγματοποιείται στην αποθήκη μας στην Παραλία, καθώς και την τεχνική μελέτη των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν ώστε να υπάρξει ενημέρωση και σύγκριση.
5.    Αναλυτική ενημέρωση για τις δικαστικές δαπάνες, στην αγωγή που έχει κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, για την διεκδίκηση της επαναφοράς της Ισόβιας Πολυτεκνικής Σύνταξης που καταργήθηκε με τον Ν. 4093/2012.
6.    Τον Ισολογισμό της Οργάνωσης που αναγράφονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ ή την ΑΣΠΕ.
7.    Η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2013 στην οποία θα πρέπει να διατυπώνεται, εκτός των πεπραγμένων του Δ.Σ. και των οικονομικών απαιτήσεων, η καταγεγραμμένη άποψη της για την μη εφαρμογή του καταστατικού από το Δ.Σ. του συλλόγου.
        Όλα τα παραπάνω ερωτήματά μας δυστυχώς, δεν πήραν απάντηση όταν τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση, για το λόγο αυτό κάποιοι δεν θα ήθελαν και την απομαγνητοφώνηση των τοποθετήσεων.

        Πολλοί περισσότερο να αποκρύψουν και την διαδικασία που βιώσαμε, όπου παρόλο που ζητήθηκε η εφαρμογή του καταστατικού κατά το άρθρο 20 παρ. 4 που διατυπώνει κατά λέξη τα εξής:   «….. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με ανάταση χειρός, εφ’ όσον δεν ζητηθεί η ονομαστική κλήση ή η μυστική ψηφοφορία από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον μέλη εξ αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο η αίτηση να υποβληθεί εγγράφως στο προεδρείο……).     
  
        Γνωρίζετε άρα εάν προχωρήσετε στην απομαγνητοφώνηση του CD και αναγραφούν στο βιβλίο των πρακτικών τα διαδραματισμένα γεγονότα, τότε όλες οι αποφάσεις που θα ισχυρισθείτε ότι έγιναν αποδεκτές, δεν είναι σύννομες και με τη διάθεση των παραβρισκόμενων μελών μας. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε ούτε πόσοι διαφωνούσαν και  θα καταψηφίζουν ή θα επέλεγαν το λευκό, αλλά «Πραξικοπηματικά», με περί των δέκα με είκοσι θετικές  ψήφους πέρασαν οι όποιες αποφάσεις.

        Τέλος σε τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης κ. Παναγιωτόπουλου Γ., την Τετάρτη 12/2/2014 στο τηλεοπτικό κανάλι SB και στο δελτίο ειδήσεων, ανέφερε ότι για τα παραστατικά των οικονομικών που υπάρχουν στην οργάνωση, είναι στην δυνατότητα στον καθένα να τα ελέγξει, παραμένοντας στο αρχείο για έξη έτη.    

        Μήπως υπονοεί ότι μετά θα πρέπει να καταστραφούν;

          Άραγε με ποια Νομική Διάταξη και για ποιο λόγο θα υπάρξει τυχόν καταστροφή των οικονομικών παραστατικών;

Καλούμε τόσο το Δ.Σ. της Οργάνωσης και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όσο και τον λογιστή της Πολυτεκνικής Οργάνωσης, να μην προχωρήσουν σε καμία καταστροφή οικονομικών παραστατικών της Οργάνωσης και την διαφύλαξή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν υποπέσει σε Ποινικό Αδίκημα έναντι της περιουσίας της Οργάνωσης και θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν.  

Με εκτίμηση,
Τα παραβρισκόμενα μέλη της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, τα οποία παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στη Γ.Σ. αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσαν και πιο πάνω αναφέρονται.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου