24 Οκτ 2013

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ……………….



ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Πατρών και Περιχώρων                               
Πάτρα  24/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ……………….

Ως Πολυτεκνική Παρέμβαση νοιώθουμε ευτυχείς όταν διαπιστώνουμε ότι το Δ.Σ. της Οργάνωσης κατά καιρούς υλοποίει τις προτάσεις μας, όπως την κατάθεση αγωγών για την ισόβια σύνταξη που η κυβέρνηση κατήργησε, τη διοργάνωση εκδήλωσης για τα πρωτάκια, κ.α. 

Μάλιστα η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς Πολυτέκνων, που είχαμε προτείνει στο Δ.Σ. στις 10/2/2013 και αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση, ανοίγει τις πύλες της από την Κυριακή 27/10/2013 στις αποθήκες της Οργάνωσης. 

Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να στηριχτεί από όλους με την καθολική συμμετοχή των πολυτέκνων καθώς και να διευρυνθεί σε άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα.

Χωρίς καμία Μνησικακία όμως αλλά και για αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει το Δ.Σ. να αναγνωρίζει ότι οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έχει λάβει, γίνονται μετά τη δική μας παρέμβαση, πρόταση και πίεση.    


Άλλωστε αποτελεί κέρδος για το πολυτεκνικό κίνημα, η κατάθεση της άλλης πρότασης και ο Δημοκρατικός διάλογος.

Ενέργειες όμως σαν αυτή του Προέδρου, που προσπαθεί με δικαστική τρομοκρατία και διαδικασία να αποφύγει την κριτική, τον έλεγχο και την ενημέρωση των μελών της οργάνωσης, δεν προάγουν την πρόοδο. Απεναντίας οπισθοδρομούν και σέρνουν την οργάνωση στην ανυποληψία.

Παράλληλα ερωτήματά μας παραμένουν αναπάντητα, όπως γιατί π.χ. δεν τηρείται το καταστατικό του συλλόγου για διοργάνωση Γ.Σ. των μελών ανά τρείς μήνες.

Γιατί από τις 15/2/2013 που πραγματοποιήθηκε η τελευταία Γ.Σ. στην Κ. Αχαΐα και μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει οι άλλες δύο που καταστατικά προβλέπονται;   

Ποια η θέση της εξελεγκτικής επιτροπής για την καταστατική παραβίαση; Γιατί αποφεύγεται η διοργάνωση Γ.Σ. στην Πάτρα;

Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός κατατεθειμένων Δικαστικών Αγωγών για την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης;

Ποιο είναι το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις πολύτεκνες μητέρες; 

Πόσο θα κοστίσει η Δικαστική διαδικασία; 

Πόση είναι η αποζημίωση των δικηγόρων; 

Αναζητήθηκε η λύση της εθελοντικής προσφοράς Νομικών της περιοχής μας;

Για όλα αυτά θα πρέπει άμεσα να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις, αλλά προπάντων να αναρτηθούν στη σελίδα της οργάνωσης στο διαδίκτυο. Όπως φυσικά  θα έπρεπε να αναρτώνται και όλα τα οικονομικά στοιχεία (Έσοδα-Έξοδα) ανά μήνα καθώς και οι εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής.

Αυτό θα συνέβαλε τόσο στην ενημέρωση όσο και στη διαφάνεια που πιστεύουμε ότι όλοι θέλουμε.

Τέλος ως Πολυτεκνική Παρέμβαση Πατρών και Περιχώρων, θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε μετά την εκλογική διαδικασία του Μάρτη του 2012, το δρόμο της Δημιουργικής Αντιπολίτευσης.
 
Θα παρεμβαίνουμε με προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν οι Πολύτεκνες οικογένειες, με προτάσεις που προάγουν την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τη συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας, πιέζοντας παράλληλα περισσότερο το Δ.Σ. να κάνει πράξη τις κατά καιρούς προτάσεις μας, έστω και με αργοπορία, προς όφελος των μελών μας που σήμερα  δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί και η πρότασή μας για τη δημιουργία του ταμείου Αλληλεγγύης. Μια πρόταση που θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί  από το Δ.Σ.,  ώστε να ανακουφιστούν και να στηριχθούν πολλές οικογένειες.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε μια ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση σε σχέση με τη χορήγηση αδειών περιπτέρων, που σήμερα παραμένουν κλειστά, ενώ θα μπορούσαν να δοθούν σε Άνεργους Πολύτεκνους, να τα διαχειριστούν και  να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Οι Υπογράφοντες:

Αβραμόπουλος Βασίλειος              Λεχουρίτης Αντώνιος   
 Ηλιόπουλος Χρήστος                    Κανελλόπουλος Θεόδωρος 
 Γκόβας Ανδρέας                         Σταθοπούλου Ελένη
Μπαϊρακτάρη Τούλα                      Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος
Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος         Αλεξόπουλος Ανδρέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου