16 Σεπ 2013

Το νοσοκομείου του Ρίου ζητά άμεσα 350 ευρώ από εξαμελή πολύτεκνη οικογένεια με ανέργους και τους δυο γονείς

Μια συγκλονιστική ιστορία για την Ελλάδα του Μνημονίου αποκαλύπτει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας. Πρόκειται για μια εξαμελή οικογένεια από την περιοχή, η οποία ζει σε κατάσταση πλήρους φτώχειας, αφού και οι δυο γονείς είναι άνεργοι.

Το ένα παιδάκι νοσηλεύθηκε για δυο μέρες στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ στα τέλη Μαΐου 2013. 

Χθες οι γονείς έλαβαν την σχετική επιστολή να πληρώσουν εντός 10 ημερών το ποσό των 350€ για την διήμερη νοσηλεία αλλιώς το χρέος θα πάει στην Εφορία με ότι αυτό συνεπάγεται.



Και αυτό διότι οι γονείς ως άνεργοι δεν έχουν ασφάλιση, όπως άλλωστε συμβαίνει με 1.500.000 ανασφάλιστους πολίτες.

Οι άνεργοι γονείς είναι σε απόγνωση αφού δεν δύναται να πληρώσουν το "χρέος" αυτό και η απάντηση αρμοδίου υπαλλήλου, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκενας, στο αίτημα για διακανονισμό (πληρωμή με δόσεις) ήταν αρνητική.
Μάλιστα, στην οικογένεια έχουν κόψει ήδη το νερό, λόγω οφειλών.

«Το θέμα δεν είναι να βρεθούν κάποια ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να καλύψουν το ποσό αυτό αλλά να σταθούμε στο ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας που προβλέπει δωρεάν και δημόσια ΥΓΕΙΑ για του πολίτες.

Σήμερα η οικογένεια αυτή (που δυστυχώς είναι μια από τις πάρα πολλές με ανάλογο πρόβλημα)... αύριο όμως μπορεί να είναι η δική μας οικογένεια.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται 1.500,000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Έλληνες που αν δεν έχουν την δυνατότητα να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη μένουν χωρίς φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας.

από το  www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου