8 Ιουν 2013

ΠΑΤΡΑ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ: Φωτιά στα «μπατζάκια» τους για το κληροδότημα «Αναγνωστόπουλου».

 
Οι αποκαλύψεις του «Κόσμου» για τα χιλιάδες ευρώπουλα που αναζητούνται «γέννησαν» …ισολογισμό
Μετά από έξι χρόνια σιωπής και μη εκπλήρωσης των όρων του δωρητή, σε ότι αφιορά στο κληροδότημα «Αναγνωστόπουλου» και αφού χρειάστηκαν οι αποκαλύψεις του «κόσμου», οι χιλιάδες πολύτεκνοι της Πάτρας άρχισαν ξαφνικά να μαθαίνουν νέα .
 
Η διοίκηση του κληροδοτήματος «Αναγνωστόπουλου» θορυβημένη από τα όσα έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα ισολογισμό!!!
Αλλά το ερώτημα γιατί επί έξι χρόνια με την ανοχή της περιφέρειας δεν είχε κατατεθεί ούτε μισός ισολογισμός παραμένει αναπάντητο.
 
Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι πάνω στη σπουδή τους να μπαλώσουν τα πράγματα, δημοσιεύοντας άρον - άρον ισολογισμό, άνοιξαν νέες «τρύπες», καθώς πρέπει ν’ απαντήσουν στο κατά πόσο στα έξι χρόνια που δεν δημοσίευαν ισολογισμό, πληρωνόντουσαν ενοίκια για τα διαμερίσματα του κληροδοτήματος.
 
Άμεση απάντηση ζητά και το ερώτημα, αν στο διάστημα αυτό, κάποιοι δεν πλήρωναν ενοίκια κι΄ αν ναι, να μάθουν οι πολύτεκνες οικογένειες της Πάτρας ποιοι είναι αυτοί και αν θα διεκδικηθούν τα χρήματα από το Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση που αναζητείται την ίδια ώρα, στο ερώτημα, κατά πόσο υπάρχουν ακίνητα του κληροδοτήματος που …είναι ξενοίκιαστα, αλλά με έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν κατανάλωση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Θυμήθηκαν και τις προικοδοτήσεις.
 
Στη διαθήκη του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου αναφέρεται ρητά πως από τους τόκους των καταθέσεων (άνω των 300.000 €) και τα έσοδα από τα ενοίκια των τριών ακινήτων, σε ετήσια βάση έπρεπε να αποδίδονται ποσά για δέκα κορίτσια πολυτέκνων οικογενειών, προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα των γάμων τους.
Αυτός ο όρος της διαθήκης τα τελευταία χρόνια είχε πάει περίπατο αλλά ξαφνικά – μετά τις αποκαλύψεις του «Κόσμου» - και αυτόν τον θυμήθηκαν οι υπεύθυνοι του κληροδοτήματος.
 
Αφού χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες από τις αποκαλύψεις προχώρησαν σε προκήρυξη με την οποία καλούσαν όσα κορίτσια πολύτεκνων οικογενειών τέλεσαν τους γάμους τους εντός των ετών ’11 και ’12, να καταθέσουν δικαιολογητικά για να συμπεριληφθούν μεταξύ αυτών που θα επιλεγούν για προικοδότηση!!!.
 
Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν γινόταν προικοδότηση ακόμα αναζητείται …
«Ξέχασαν το χρώμα του χρήματος…»
 
Ο δωρητής στη διαθήκη του προβλέπει επίσης και την απόδοση μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του - την ευθύνη διαχείρισης έχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Πολυτεκνικής οργάνωσης και τέσσερα ακόμα μέλη – κάθε χρόνο 6.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Σπάτα, 4.500 ευρώ στον ιερό ναό της παντάνασσας και 3.000 ευρώ το χρόνο στο Άσυλο Ανιάτων.
 
Στο κεφάλαιο αυτό η παρτίδα για τους διοικούντες το κληροδότημα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη καθώς θα πρέπει να αποδωθούν αναδρομικά πολλές χιλιάδες ευρώ , κάτι για το οποίο οι υπεύθυνοι των ιδρυμάτων που κάνει να λαμβάνουν έχουν κινήσει ακόμα και νομικές διαδικασίες.
 
Μέλη στο Δ.Σ. - εκτός από τον εκάστοτε πρόεδρο της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και περιχώρων - είναι ο εκάστοτε Διευθυντής στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πάτρα, ο εκάστοτε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, ο εκάστοτε πρόεδρος των Συμβολαιογράφων της Πάτρας και τον εκάστοτε πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος της Παραλίας.
 
από το patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου