19 Νοε 2015

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.


ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ



    
 
Εντονα αντιδρούν οι πολύτεκνοι στην μη λήψη μέτρων από την για τους πλειστηριασμούς κατοικιών πολυτέκνων που έχουν "κόκκινα δάνεια".

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους αναφέρεται ότι:

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και επισημαίνονται από τα ΜΜΕ για τις ρυθμίσεις, που πρόκειται να γίνουν για τα κόκκινα δάνεια, τόσο από πλευράς της Τρόικα, όσο και από πλευράς Κυβερνήσεως, οι πολύτεκνοι αγνοούνται παντελώς και προκλητικώς και εξομοιώνονται με όσους έχουν τρία τέκνα (έστω και εάν έχουν 4,6, 8,10, κ.λπ. τέκνα)!

Έτσι θα καθορισθεί στο ίδιο ποσό το ανώτατο όριο για την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας και στο ίδιο ποσό το ανώτατο όριο εισοδήματος, για όσους έχουν τρία τέκνα και για τους πολύτεκνους με όσα τέκνα και έχουν 4,7,9,13 κ.λπ!!!

Με αυτή τη ρύθμιση καταργείται κάθε έννοια στοιχειώδους δικαιοσύνης και αγνοούνται προκλητικώς οι διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος που διαλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων και τ΄ ακόλουθα:

«1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το κράτος

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους ».